Arafat: „Uitați-vă în jurul nostru! Criza nu s-a rezolvat, chiar dacă a scăzut rata de pozitivare”



Secretarul de Stat Raed Arafat a comentat, sâmbătă, la emisiunea Punctul de întâlnire, evoluția pandemiei de COVID-19 în ultimele săptămâni. Cifrele oficiale arată o scădere semnificativă a ratei de pozitivare. În același timp însă, numărul de cazuri grave se menține ridicat, la peste 1.000 de internați la ATI, de la o zi la alta.



Noi facem o analiză în fiecare zi și vedem mai mulți indicatori. Situația este pe o linie. Sunt unii indicatori care scad, dar alții arată că situația nu este stabilă. Și datele generală arată. De ieri pe azi, avem o creștere de incidență în mai multe județe, au fost în zona verde și au intrat în zona galbenă. Nu s-au dus către roșu cele care au fost anterior în zona roșie”, a explicat Arafat.


Arafat susține că problema pandemiei nu s-a rezolvat

Ce înseamnă asta. Bătălia nu e gata. Trebuie să fim atenți. Măsurile aplicate de autorități și mai ales măsura măștii universale au avut rol major în controlul situației. Majoritatea respectă regulile. Nu s-a rezolvat. Vedem lângă noi Franța ( unde este interzisă circulația după ora 18), Marea Britanie, Germania. teama lor majoră este noua tulpină care este majoritară în Marea Britanie și care se transmite mai eficient”, a mai precizat secretarul de stat.

Comentarii Facebook