Arabul Awwad Jamal, condamnat la inchisoare pentru ca a ridicat un bloc ilegal pe strada Bucuresti


Cetateanul arab Awwad Jamal, care a ridicat un bloc ilegal pe strada Bucuresti, si nu a oprit lucrarile cu toate ca Primaria Cluj-Napoca a dispus acest lucru, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare.

Judecatoria Cluj-Napoca a dispus prin sentinta pronuntata la finele anului 2011 condamnarea cetateanului arab la "3 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de continuare a lucrarilor de construire dupa dispunerea opririi acestora de catre organele competente". Pedeapsa este cu suspendare, dar Awwad Jamal a primit o perioada de incercare de 2,3 ani, iar daca in acest interval va comite alte infractiuni ii va fi calculata si pedeapsa de 3 luni de inchisoare.

Primaria Cluj-Napoca a dus o adevarata lupta in instanta cu cetateanul strain. "Ne confruntam la Cluj-Napoca cu o situatie fara precedent, in care un om isi bate joc cu nepasare, nesimtire si aroganta de legile romanesti si de autoritatea statului. In totalul dispret al legii, Awwad Jamal, cetatean strain, a demolat un imobil si construieste un bloc pe strada Bucuresti nr. 4 fara a avea nici un fel de acte necesare unor asemenea lucrari", au precizat reprezentantii Primariei intr-o scrisoare adresata autoritatilor.

Politia comunitara a aplicat amenzi in valoare de 10.000 de lei si a dispus sistarea lucrarilor, dar Awwad Jamal nu a oprit lucrarile. Primaria clujeana a facut si plangere penala impotriva acestuia, iar primul termen a avut loc la Judecatoria Cluj-Napoca in 21 octombrie aprilie 2011.

"Verificarile constante ale Politiei Comunitare au aratat ca lucrarile ilegale de edificare au continuat, fapt care a dus la redactarea unei cereri de ordonanta presedintiala pentru oprirea imediata a acestora. Termenul stabilit de Judecatoria Cluj-Napoca este de 21 octombrie 2010. Am folosit toate prevederile legale, dar fara vreun rezultat: lucrarile continua, cu sfidarea pe fata a legii si a statului roman. Ba, mai mult, Awwad Jamal le-a declarat cu seninatate jurnalistilor ca vrea sa termine constructia ilegala inainte de finalizarea proceselor, pentru ca asa nimeni nu i-o va mai demola", au mai spus reprezentantii Primariei in plangerea facuta la Judecatorie.

Avocatul cetateanului arab a facut recurs, care urmeaza sa se judece la Curtea de Apel Cluj.

Comentarii Facebook