Aproape toate cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj s-au vaccinat împotriva COVID-19


Aproape toate cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCIB) Cluj s-au vaccinat împotriva COVID-19.

La Spitalul de Boli Infecțioase s-a terminat vaccinarea. Din 420 de persoane, 375 s-au vaccinat, restul sunt care au avut COVID și au anticorpi. Rata de vaccinare este de 93% la Spitalul de Boli Infecțioase”, a declarat primarul Emil Boc.

Acesta a mai spus că cei care merg la petreceri de Revelion se pun în pericol și îi pun și pe ceilalți în pericol, pentru că ar putea crește numărul de cazuri la scurt timp.

Eu vreau să cred că partea grea a trecut. Prudența cred că va fi cuvântul cheie. Prudență sanitară, prudență economică. Părțile grele eu cred că au trecut. Nu cred că va mai exista un vârf al pandemiei așa cum l-am avut până acum. Noi din noiembrie am coborât de la 9 la mie la la 4,76 cazuri la mie. 

La Cluj se testează cel mai mult din România și din acest motiv nu am carantinat. Ne-am făcut datoria prin alte canale, ca să avem grijă și de cetățeni să nu fie privați de toate drepturile și mediul economic să nu se închidă.

Tendința este de scădere, dar nu știm ce se va întâmpla de Anul Nou. Nu știm ce se va întâmpla de Revelion. 

Noi nu am încurajat și nu am organizat niciun eveniment ca să aducem oamenii împreună. Ce fac privații este responsabilitatea lui, dar după aceea vom trage ponoasele cu toții. Dacă merg la petreceri măcar să se testeze rapid, antigen, pentru a vedea dacă sunt pericole în zona lor. Evident că trebuie restrânse participările în familie. Eu nu susțin pe nimeni să facă petreceri de Revelion, ci să stea în familie.

O dată avem la 100 de ani o asemenea pandemie și avem nevoie de colaborarea dintre cetățeni și autorități.

Vaccinul a sosit și se va începe cu prima categorie, personalul medical, va urma apoi a doua categorie, cu funcționarii. Probabil că la finele lunii ianuarie vom intra și noi la vaccinare. Eu mă voi vaccina, Categoric, da! Când îmi va veni rândul mă voi trece pe listă și mă voi vaccina. 

Vaccinarea este voluntară, dar va fi cheia pentru a reveni la normalitate. Cu cât ne vom vaccina cât mai mulți vom reveni la normalitate. Oricum va mai dura până vom ajunge la ceea ce a fost, dar va trebui să facem acest vaccin”, a mai declarat primarul Emil Boc.

Șase cadre medicale au raportat reacții adverse minore după vaccinare

Comentarii Facebook