Aproape toată țara sub cod galben și portocaliu de ploi și ninsoare! Clujul este afectat


Meteorologii de la ANM au emis un avertisment de tip cod galben și cod portocaliu pentru cea mai mare parte din țară, valabil pentru următoarele zile.

COD GALBEN: 11 octombrie, ora 15 – 13 octombrie, ora 10

În intervalul menţionat, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55...65 km/h cu precădere în regiunile estice şi la munte şi pentru intervale scurte de timp peste 75...80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.

COD PORTOCALIU: 11 octombrie, ora 18 – 12 octombrie, ora 20

În județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa și Tulcea, precum și în zona de munte aferentă județului Dâmbovița se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50...60 l/mp şi pe arii restrânse 80...90 l/mp.

Comentarii Facebook