Aproape jumătate dintre profesorii clujeni nu vor să se vaccineze


Profesorii din Cluj și angajații din învățământ refuză vaccinarea într-un număr mare, pentru că se tem.

Un sondaj realizat de Inspectoratul Județean Școlar Cluj în rândul cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar și a personalului nedidactic arată că aproape jumătate nu este de acord cu vaccinarea.

Sondajul arată așa: vor să se vaccineze numai 55% dintre cadrele didactice, 55,7% din personalul didactic auxiliar și 50% din personalul nedidactic, anunță EBS Radio.

Pe la începutul pandemiei toată omenirea își punea speranța în apariția unui vaccin care să pună capăt acestei pandemii. Acum, când îl avem și ne este pus la dispoziție cu titlu gratuit și suntem într-o eră a comunicării și a informatizării dăm crezare mai degrabă știrilor false care circulă pe tot felul de canale. Sunt convinsă că sunt tot felul de persoane care au probleme medicale, se confruntă cu alergii, dar cred că este cel mai bine să consulte medicul curant, medicul de familie și să profite de această oportunitate pe care o avem”, a declarat pentru EBS Radio Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Cluj.

Angajații din învățământ vor putea să se vaccineze în faza a doua, începând cu 15 ianuarie. Cel mai probabil declanșarea vaccinării va întârzia pentru că încă nu au fost amenajate centrele de vaccinare.

În județul Cluj sunt 5000 de profesori.

Comentarii Facebook