Aproape 600 de elevi din Cluj studiază online, din cauza cazurilor de COVID-19 descoperite în clase


Conform regulilor impuse pentru a opri răspândirea COVID-19, dacă într-o clasă este descoperit un caz de infectare cu COVID-19, în rândul elevilor, întreaga grupă de elevi va continua cursurile în mediul online pentru 8 zile. După 8 zile, elevii pot merge să se testeze în centrele organizate în școală și, în funcție de rezultatul testului, se pot întoarce fizic la cursuri.

De asemenea, în cazul elevilor vaccinați cu ambele doze, cursurile fața în față nu sunt suspendate, dacă au trecut 10 zile de la imunizare. Acești elevi pot continua să meargă la școală.

Aproape 600 de elevi fac școală online în Cluj

Conform Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, în acest moment sunt 583 de elevi care își continuă cursurile online, deoarece colegii lor au fost confirmați cu COVID-19. Dintre aceștia, 57 de elevi  și 34 de cadre didactice au fost testați pozitiv.

Astfel, 20 de clase din întreg județul Cluj au activitățile față în față suspendate și își continuă cursurile în format online. 

Alți 179 de elevi studiază online din motive medicale.

Peste 1.000 de elevi confirmați la nivel național

La nivel național, sunt 1.091 preșcolari și elevi confirmați cu COVID-19 și 604 cadre didactice. În total, sunt 795 de clase cu activitatea suspendată și 17.658 de elevi care fac ore online.

Școlile se închid dacă incidența depășește 6 la mie

Conform hotărârii comune adoptate de Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, dacă incidența cazurilor COVID-19 dintr-o localitate depășește 6 la mia de locuitori, se suspendă activitatea față în față a școlilor din acea localitate.

Duminică, 19 septembrie, incidența în Cluj-Napoca era de 2.71, iar la nivelul județului a ajuns la 2.16. În acest moment, o singură comună din județ depășește incidența de 6 la mie, și anume comuna Ploscoș (9.65).


Comentarii Facebook