Aproape 6.500 de cetățeni străini locuiesc la Cluj. Din ce țară vin cei mai mulți



Potrivit Serviciului pentru Imigrări, la data de 30 septembrie, în județul Cluj se aflau înregistraţi 6459 cetăţeni Non-UE şi cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene.

Confor autprităților, cei mai mulţi cetăţeni provin din state precum: Franţa (1009), Italia (723), Germania (516), Republica Moldova (447) şi Tunisia (297).

Totodată, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Cluj au depistat, cu şedere ilegală, un număr de 57 de cetăţeni străini. Dintre aceştia, 28 au îndeplinit condiţiile pentru reglementarea dreptului de şedere, 23 au primit decizii de returnare, în 11 cazuri dispunându-se şi măsura interzicerii intrării în România, pentru perioade cuprinse între 3 luni şi 2 ani.

Trei cetăţeni străini au fost escortaţi până la punctul de frontieră în vederea îndepărtării de pe teritoriul ţării noastre. Alţi trei cetăţeni stăini au fost luaţi în custodie publică, doi fiind returnaţi în ţările de origine, iar cel de-al treilea a solicitat o formă de protecţie internaţională. La ieşirea din ţară pe numele lor s-a dispus şi măsura interzicerii intrării în România, pentru perioade cuprinse între 6 luni şi 5 ani.

De asemenea, au fost sancţionaţi contravenţional pentru diverse fapte 115 cetăţeni străini, fiind aplicate 93 de amenzi în valoare totală de 62.300 lei şi 22 de sancţiuni cu avertismente.

Comentarii Facebook