Aproape 450 de brazi de Crăciun, confiscați de polițiștii clujeni

 

Polițiștii clujeni au confiscat aproape 450 de brazi de Crăciun de la o societate comercială, care nu avea acte de proveniență pentru aceștia.

 

În 13 decembrie, poliţişti din cadrul Serviciului de ordine Publică au făcut un control ”privind legalitatea comercializării pomilor de Crăciun de către o societate comercială cu sediul în localitatea Camăr, jud. Sălaj, la punctul de lucru temporar situat în incinta parcării unui hypermarket din municipiul Cluj-Napoca.

 

Cu ocazia controlului s-a constatat faptul că societatea a comercializat un număr de 12 pomi de Crăciun din specia nordmaniana, fără proveniență legală. Totodată, poliţiştii au constatat faptul că societatea deține la punctul de lucru un număr de 438 pomi de Crăciun, expuși spre vânzare, fără să dețină documente cu regim special pentru punctul de lucru temporar”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

 

Poliţiştii au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției silvice, societatea fiind sancționată cu amendă în valoare de 10.000 lei, fiind confiscați 12 pomi de Crăciun din specia nordmaniana, în valoare de 1.000 lei. 

 

De asemenea, au fost reținuți în vederea stabilirii provenienței cei 438 de pomi de Crăciun. 

Comentarii Facebook