Aproape 250 de amenzi aplicate la Cluj într-o singură zi pentru nerespectarea măsurilor impuse de starea de alertă


Poliţiştii din clujeni au continuat activităţile în sistem integrat, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţiei  Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru verificarea respectării măsurilor impuse de starea de alertă.

Astfel, sub autoritatea Instituţiei Prefectului Cluj, 509 forţe au acţionat în ultimele 24 de ore, pentru punerea în aplicare a prevederilor legislației specifice stării de alertă și verificarea respectării acestora, pentru împiedicarea răspândirii SARS-CoV-2.

În cadrul acţiunilor desfăşurate în întregul judeţ, au fost legitimate peste 950 de persoane şi au fost verificaţi 129 de operatori economici. 

Totodată, au fost verificate 346 de mijloace de transport persoane, avându-se în vedere respectarea normelor de protecţie individuală atât de către conducătorii acestora, cât şi de către călători. 

Ca urmare a nerespectării normelor legale, s-a impus aplicarea unui număr de 237 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii 55/2020, în valoare de 38.200 de lei. Dintre acestea, 236 au fost pentru nepurtarea măștii. 


Comentarii Facebook