Apariție unică în Parcul Natural Apuseni! O „elegantă” barză neagră s-a oprit să bea dintr-un ochi de apă - VIDEO


Apariție rară în Parcul Natural Apuseni! O barză neagră a fost filmată de camerele de supraveghere montate lângă un ochi de apă, unde în trecut au fost văzute foarte multe animale. 

Barza Neagră este o pasăre migratoare de talie mare, răspândită în pădurile de amestec din zona carpatică, cu întinderi de apă în apropiere. Aripile, gâtul și coada sunt negre cu reflexe metalice, abdomenul este alb, iar ciocul și picioarele sunt roșii. Cuibărește rar la noi în țară și migrează în sezonul rece în Africa.

Se hrănește cu vertebrate (mai ales cu pești, dar și cu broaște, tritoni) și nevertebrate (insecte mari). Cuibărește în arbori înalți sau mai rar pe stânci abrupte, în zone neafectate de prezența umană. Cuibul îl folosește foarte mulți ani, reparându-l an de an. Femela depune 3 – 4 ouă de culoare albă, în perioada cuprinsă între sfârșitul lunii aprilie și început de mai. Incubația e asigurată de ambii părinți timp de 30 – 35 de zile, puii eclozează și sunt hrăniți de părinți pana la 70 de zile cand devin independenți. 

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Comentarii Facebook