Duminica 28 Aprilie

Copaci falnici tăiați în Parcul Central / UPDATE: Au fost tăiați de la rădăcină, pentru că erau un pericol - FOTO


Doi copaci falnici au fost tăiați de la rădăcină, din Parcul Central. Din imagini se vede că cei care au făcut ”operația” s-au asigurat că sunt tăiați chiar de la nivelul solului, astfel că se vede foarte greu ce s-a întâmplat. UPDATE: Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca spun că erau copaci bolnavi. Vezi mai jos imaginile.

Tăierea nu a fost anunțată de Primăria Cluj-Napoca și este greu de crezut că vreo drujbă curajoasă din Apuseni a ajuns în Parcul Central.

Clujenii sunt extrem de vigilenți în ceea ce privește spațiul verde, astfel că rapid aui semnalat lipsa copacilor.

Ecourile scandalului cu copacii de pe strada Universității este încă viu. Mii de oameni au militat atunci pentru ca Emil Boc să nu aprobe smulgerea din rădăcini a arborilor maturi, pentru a fi plantați alții. Clujenii au avut câștig de cauză în această dispută, iar primarul a renunțat la planurile lui. 

collage.png

--------------------

UPDATE

Primăria Cluj-Napoca spune că cei trei copaci erau un pericol, fiind rupți de furtuna de miercuri noaptea.

”În urma furtunii de miercuri noaptea s-au rupt 3 copaci din Parcul Central. Serviciul Spații verzi din cadrul Primăriei a intervenit pentru eliminarea arborilor deteriorați din această cauză, în vederea degajării acestora. Lucrările au fost realizate în baza avizului primit de la Agenția pentru Protecția Mediului.

Din fotografiile anexate, se poate observa gradul de pericol al arborilor în cauză”, au precizat reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

WhatsApp Image 2023-07-28 at 15.10.24.jpegWhatsApp Image 2023-07-28 at 15.10.23 (1).jpegWhatsApp Image 2023-07-28 at 15.10.23.jpeg

Comentarii Facebook