Aparatură de 180.000 de dolari, donată Spitalului Clinic Judetean din Cluj FOTO


O fundație americană a donat Spitalului Județean din Cluj aparatură medicală în valoare de 180.000 de dolari pentru secția de cardiologie.

Ajutorul fundației a venit la momentul oportun, deoarece aparatura nu mai făcea față cerințelor, anul trecut fiind 35.000 de pacienti.

Aparatura care era în dotarea compartimentului de cardiologie avea un grad de uzură ridicat. Era din 1992 și nu mai făcea față. Statul român, in condițiile restricțiilor financiare nu reușește să doteze toate unitățile sanitare în conformitate cu nevoile pe care le avem”, a declarat Cristiana Ciortea, managerul Spitalului Clinic Județean Cluj.

Medicii se bucură că au primit aparatură nou, chiar dacă e din donații.

Intr-adevar statul român nu-și permite în acest moment să cumpere toate echipamentele de care am avea nevoie. Atunci donația aceasta a adus deja echipamente de 180.000 de dolari și în perpectiva va mai completa până la 300.000 de dolari”, a spus și Dan Olinic, șef Secție Cardilologie.

Banii pentru cumpărarea aparaturii donate Spitalului Clinic Județean Cluj a fost strânsă de la membrii fundației, din mai multe țări europene și din Statele Unite ale Americii.

Strângem banii și ajutăm medicii să salveze vieți. Unde statul nu a putut deloc să ajute sau a făcut doar o parte din investiții venim noi și dăm o mână de ajutor”, a spus Bob Madley, reprezentantul Fundației.

Saloanele Secției de cardiologie au fost dotate cu o stație de monitorizare care deservește 12 paturi, un electrocardiograf, un defibrilator si patru monitoare pentru verificarea saturatiei oxigenului.

Comentarii Facebook