Apar piste de bicicliști pe Maramureșului și Calea Baciului. De ce propune un clujean să fie delimitate cu stâlpi din metal

 

Străzile Maramureșului și Calea Baciului vor avea piste de biciclete, delimitate cu stâlpi din plastic. Circa 50% din lucrare este deja terminată, dar mulți stâlpi au fost deja distruși de șoferi.

 

Un clujean cere ca acești stâlpi să fie din metal, pentru a nu fi distruși atât de ușor.

 

În primul rand salut initiativa realizarii pistelor respective si mai ales amplasare de stalpi delimitatori. Si acum problema. Am observant ca s-a inceput montarea de stalpi delimitatori pe ambele strazi dar desi acest lucru inca nu s-a finilaziat complet (nici macar 50%) am numarat deja pe ambele strazi mai multi stalpi rupti/deteriorati de catre masini. Acest lucru va continua sa se intample in continuare din mai multe motive si asadar vor fi din nou bani irositi si din nou fondurile europene ar fi fara rost. 

 

Asadar atat timp cat stalpii sunt din plastic usor nu se va feri nicio masina de ele pt. ca nu vor produce daune masinilor respective, deci nu le va pasa. S-ar putea chiar ca intr-o zi cineva (un tir) sa se enerveze pe acesti stalpi si sa ia cu masina vreo 10-20 buc. la rand. Acum ceva vreme am vazut o stire la TV care arata o pista de biciclete din Bucuresti si in care acesti stalpi erau distrusi in propotie de 80-90% dupa doar cateva luni. De ce nu puneti stalpi de metal ? Avand stalpi de metal cu siguranta conducatorii auto vor fi de 10 ori mai atenti la ele ca sa nu-si avarieze masinile. Daca nu ma insel pe strada Decebal, pe drumul separat pentru cei de la Politie exista stalpi de metal. 

 

Alta problema e pista de biciclete de pe strada Calea Baciului unde as recomanda sa se circule doar cu biciclete cu suspensie neaparat si asta din cauza ca pe portiunea de drum aferenta biciclistilor exista zeci de gropi in sfalt si mai rau zeci de canalizari iar si mai rau unele dintre aceste canalizari sunt de tip gratar. Pe aceste portiuni ar trebui turnat un strat de asfalt de cluoare rosie/portocalie. Deci nu vopsea ci asfalt direct de culoarea respectiva.

 

Si acum va scriu si din punctul de vedere al unui conducator auto care trece cu masina pe aceste strazi. Pe Calea Baciului s-a retrasat linia despartitoare dintre banda1 si 2 pentru a face loc pistei de biciclete. Vreau sa va informez ca tirurile si autobuzle nu mai incap pe prima banda si se baga si pe a 2-a banda iar acum eu cand sunt pe banda a 2-a tot timpul trebui sa ma feresc de ei. Consider ca se putea merge cu pista de biciclete mai inspre trotoar pana aproape de copacii de pe margine sau pista de biciclete facuta pe trotoar la fel ca si pe Dorobantilor. Desigur chestia asta implica o lucrare mai de durata si mai bine facuta si nu cred ca se doreste asa ceva.

 

Am vazut o stire acum 1 saptamana cum ca un biciclist a fost amendat cu vreo 600 de lei pe drumul de langa strandul Sun deoarece acesta nu era pe pista de biciclete. Ma rog mergeti pe Maramuresului sis a vedeti ca din 50 in 50 m e parcata cate o masina pe pista de biciclete. Aici de ce nu se aplica legea.

 

Iar in legatura cu pista de biciclete de langa strandul Sun as vrea sa va informez ca atunci cand pista de biciclete se realizeaza pe partea carosabila (deci nu pe portiunea exteriaora sau eventual pe o bucata din trotoar) aceasta ar trebui sa fie pe ambele parti astfel incat biciclistii sa circule la fel ca si masinile. Doar pietenonii circula pe partea stanga adica din sens opus masinilor. Ar merge varianta cu o banda dubla de biciclete pe o banda pentru masini doar in cazul in care exista stalpi delimitatori.

 

PS: Va scriu despre pistele de biciclete desi va spun sincer ca nu posed o bicicleta dar intentionez sa cumpar deoarece traficul actual din Cluj este dezastruos atat cu masina persoanala cat si cu mijloacele de transport in comun”, a scris clujeanul Primăriei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook