Vineri 9 Decembrie

ANM a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică. Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 25 septembrie 2022. Vremea se va încălzi, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în vestul și nord-vestul teritoriului, iar seara și noaptea și în sud-vest, centru și nord. În a doua parte a intervalului vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, în Maramureș, local în Crișana și Banat și pe arii restrânse în Transilvania, nordul Moldovei și al Olteniei. 

În extremitatea de nord-vest cantitățile de apă pot depăși izolat 10...15 l/mp, iar trecător se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zonele montane, pe litoral și în sudul Banatului, iar noaptea și în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 26 de grade, iar cele minime între 6 și 15 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali spre 3 grade, dar și ușor mai ridicate pe litoral și în deltă. Izolat se va forma ceață.

1.jpeg

Vremea la munte

Vremea se va încălzi, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea când se vor semnala averse slabe local în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali și izolat în restul zonei.  Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, mai ales pe creste.

Comentarii Facebook