Angajații TVR Cluj au ieșit în stradă: Vor să ne oblige să ne dăm demisia - VIDEO și FOTO

 

Circa 60 de angajați ai TVR Cluj au ieșit în stradă și au protestat în fața instituției. Ei susțin că șefii de la București încearcă acum să îi facă să își dea demisia. 

 

Este un protest spontan al angajaților TVR Cluj referitor la modul cum se desfășoară procesul de restructurare a TVR. Toți angajații sunt conștienți că este nevoie de un proces de restructurare, dar noi obiectăm asupra modului cum se desfășoară acest proces pentru că nu este echidistant și îl considerăm ilegal. De aceea angajații protestează și ne solidarizăm cu cei din București, care au făcut un protest astăzi în curtea Televiziunii Române și așteptăm să se ia decizii legale pentru a efectua această restructurare”, a declarat Florin Mureșan, președintele Sindicatului din TVR Cluj.

 

Din stația locala a televiziunii publice ar urma să fie disponibilizați 43 de oameni, din 143 de angajați cu carte de muncă. 

 

Citeriul principal pentru disponibilizare ar trebui să fie competența. Pentru stabilirea conpetenței s-a introdus o metodă de evaluare special pentru disponibilizare. Această metodă de evaluare cuprinde mai multe etape: un memoriu de activitate (50%), un interviu filmat de 10 minute (30%), și un test grilă (20%). Această evaluare ar urma să înceapă peste 2 săptămâni, dacă se respectă pașii conveniți. Problema este cu acest proces verbal care a apărut azi dimineață (n.red. luni, 8 octombrie) sau această cerere ca fiecare angajat să își dea demisia. Practic asta se face cu această cerere prin care fiecare solicită să fie evaluat. În loc să fie o sarcină de serviciu acest proces de evaluare, este o acoperire a greșelilor făcute de conducerea Televiziunii Române prin această cerere pe care să o semneze fiecare angajat. Ei ar trebui să spună că sunt de acord în orice condiție cu ceea ce face conducerea”, a declarat Florin Mureșan.

 

Nu suntem împotriva acestei restrucutări. Suntem împotriva modului în care se face această restructurare și mai ales, ceea ce ne-a scos acum în stradă este faptul că urmează să se facă niște evaluări în urma cărora angajații sunt obligați să dea un concurs. Suntem împotriva acestui fapt. Anexa 1 din aceste evalupri este cea prin care angajatul trebuie să fie de acord cu participarea la această evaluare. Acum se întâmplă ilegalități”, a declarat Răzvan Bădescu, vicepreședintele Sindicatului din TVR Cluj. 

 

Este tensiune și lumea este nemulțumită. Noi suntem obligați acum să dăm concurs, ei spun că sunt evaluări, dar în realitate sunt concursuri mascate. Suntem obligați să dăm niște concursuri pe niște posturi viitoare. Acestea nici nu există acum”, a mai spus Răzvan Bădescu. 

 

Angajații TVR Cluj au cerut demisia conducerii TVR.

 

La protest a participat și directorul TVR Cluj, Romeo Couți, care a contestat deciziile conducerii de la București.

 

Directorul TVR Cluj, Romeo Couți, a PROTESTAT în fața instituției împotriva disponibilizărilor - FOTO și VIDEO

Comentarii Facebook