Duminica 28 Aprilie

Angajații Polaris Cluj refuză să se angajeze la stat. De ce preferă șomajul și ce ar dori de fapt


Spitalul privat Polaris a fost închiriat de Consiliul Județean Cluj, dar angajații refuză să fie preluați în sistemul public pe perioadă determinată și să continue să lucreze în unitatea medicală din Baciu.

Cei 180 de angajați ai Spitalului Polaris vor fi concediați pentru că patronii nu își mai permit să îi țină, neavând activitate. Consiliul Județean a preluat spitalul cu o chirie lunară de 18.000 de euro, iar Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj i-ar prelua pe angajați pe 6 luni, pe contracte pe perioadă determinată. Problema este că unii medici cu cabinete private și situație financiară solidă i-au manipulat pe angajați, spun unele surse, pentru a refuza oferta și pentru a cere în schimb angajarea pe perioadă nedeterminată la stat a tuturor celor 180 de oameni. 

Autoritățile spun că acest lucru este imposibil, pentru că nu se pot face angajări pe perioadă nedeterminată la stat fără organizarea unor concursuri. ”În actuala situație, avem spitalul, dar nu avem angajați. Va trebui să găsim cadre medicale din altă parte și să meargă la Baciu la muncă. Chiria o plătește Consiliul Județean Cluj, iar funcționarea este asigurată de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj!”, spune sursa citată.

Lucrurile sunt problematice la Cluj pentru că numai în ultimele 12 zile au apărut două focare de infecții, la Dej și la Țaga, de unde provin 120 de bolnavi. După data de 15 mai, lucrurile ar putea lua o turnură urâtă și să fie o explozie de cazuri. Autoritățile vor să fie pregătite, dar au nevoie de personal medical pentru a opera spitalul Polaris și spitalul amenajat la sala Polivalentă.

Comentarii Facebook