Angajații disponibilizați de la Poșta Română Cluj lăsați în voia sorții? NU mai pot intra nici în șomaj


Mai mulți angajați ai Poștei Române din Cluj au ajuns în pragul disperării după ce au fost disponibilizați în luna septembrie. Aceștia susțin că documentele necesare pentru întocmirea dosarelor de șomaj nu au sosit la timp de la București.


Vă scriu în numele mai multor foști angajați disperați ai companiei Poșta Română Cluj-Napoca, trimiși de colo-colo după ce au fost declarați disponibilizați în luna septembrie, cu preaviz de 20 de zile.

Pe scurt, în tot acest timp, autoritățile de la București au pierdut pur și simplu vremea, iar hârtiile ce trebuiau să ajungă demult la Cluj, pentru a fi folosite la întocmirea dosarelor de șomaj a celor disponibilizați nu au ajuns nici până în ziua de azi.

Marea problemă este că preavizul acorfat, adică cele 20 de zile, a trecut, cei disponibilizați neavând posibilitatea dă-și depună dosarul pentru șomaj fiind în pericol de a-și pierde continuitatea în muncă, mulți dintre ei având zeci de ani vechime în serviciu”, povestește unul dintre angajații disponibilizați, care a preferat să își păstreze anonimatul.

Bărbatul susține că Poșta Română nu ar fi respectat demersurile necesare pentru persoanele disponibilizate, asfel că acum este imposibil pentru ca aceștia să-și mai depună dosarele pentu obținerea de îndemnizații de șomaj.

Clujeanul acuză și conducerea locală de nepăsare și că nu dau un răspuns concret niciodată

La nivel de conducere a companiei, toată lumea ridică din umeri, inclusiv liderul de sindicat. Nici o explicație nu există, toată lumea tace, iar foștii angajați sunt lăsați în voia sorții. Chiar asta merită după zeci de ani de muncă cinstită?”, ne-a mai scris fostul angajat.

-------------------

UPDATE

 

Conducerea AJPFM Cluj precizează că acordarea ajutoarelor de șomaj și a celorlalte drepturi în cazul angajaților de la Poșta nu a fost posibilă din cauza faptului că Poșta Română nu a finalizat dosarele de personal ale fiecare angajat disponibilizat în baza Ordonanţei 36.

Comentarii Facebook