Angajații de la Aeroportul Cluj fac grevă: Din august, există riscul unui BLOCAJ total

 

Angajații de la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj anunță că vor face grevă pe fondul blocajului financiar de la nivelul instituției. 

 

Anunţă organizarea unor adunări publice de protest împotriva măsurilor propuse de aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj pentru aprobarea în prima şedinţă ordinară a CJ Cluj  din luna iulie 2014 a suspendării efectelor Hotărârii CJC nr. 19/30.01.2014 privind garantarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 50.000.000 lei, pentru realizarea investiţiilor publice de interes judeţean “Pista de decolare- aterizare de 3.500 m- Etapa I şi suprafeţe de mişcare aferente” la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj R.A. 

 

Menţionăm că în data de 10.07.2014  au fost depuse la Primăria Cluj şi la Jandarmeria Cluj  documentele necesare în vederea obţinerii avizării cererii de organizare a adunărilor publice, în conformitate cu Legea nr. 60/ 1991- Republicare. Adunările publice se vor desfăşura în zilele lucrătoare de 17, 18, 21, 22 şi 23 iulie 2014, între orele 15:30- 17:30, în faţa sediului Consiliului Judeţean Cluj, din Calea Dorobanţilor nr. 106,  Cluj-Napoca.

 

Anularea HCJC nr. 19/30.01.2014 va genera începând cu luna august 2014,  lipsa de finanţare, lipsa de disponibil, blocarea conturilor Aeroportului Cluj, întreruperea activităţilor, pierderea  traficului, închiderea destinaţiilor de zbor, pierderea locurilor de muncă,  riscul de insolvenţă pentru AEROPORTUL CLUJ. Spunem un NU hotărât acţiunilor de blocare şi de denigrare a realizărilor Aeroportului Cluj”, precizeazp Angela Șuta, președintele Sindicatului Independent al R.A. Aeroportul Cluj-Napoca.

 

Sindicaliștii menționează că ”în cazul în care nu se vor lua măsurile ce se impun pentru deblocarea acestei situaţii care să asigure continuarea activităţilor pe Aeroportul Cluj, ne rezervăm dreptul de a acţiona în continuare, până la soluţionarea revendicărilor”.

Comentarii Facebook