Andrei Șerban, microstagiune la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

 

Teatrul Maghiar de Stat Cluj organizează, în perioada 21–23 iunie, o microstagiune care va cuprinde cele trei spectacole montate de Andrei Șerban. Regizorul împlinește anul acesta 75 de ani.

 

Personalitate de excepție a teatrului românesc și mondial, Andrei Şerban este în același timp și un prieten apropiat al trupei Teatrului Maghiar. După legendara  Trilogie antică montată în anii ‘90 la Teatrul Național din București, compania a avut fericita ocazie de a lucra la propria trilogie. 

 

În deschiderea microstagiunii joi, 21 iunie, ora 14.00, în foaierul de la etaj, va avea loc o discuție moderată de criticii de teatru Doina Modola și Roxana Croitoru, în prezența actorilor din distribuția celor trei spectacole. Intrarea este liberă. 

 

Unchiul Vania de A.P. Cehov, care a avut premiera în 2007, se apropie de cea de-a 150-a reprezentație cu casa închisă. Spectacolul este programat vineri, 22 iunie, ora 19.00, în Sala Mare în format studio.

 

Strigăte și șoapte de Ingmar Bergman a avut premiera în ianuarie 2010 și are ca punct de plecare filmul omonim al cunoscutului regizor suedez. Spectacolul a fost prezentat în țări precum Serbia, Cehia sau Coreea de Sud și este programat joi, 21 iunie, ora 20.00, în Sala Studio. 

 

Hedda Gabler de H. Ibsen se află în programul Teatrului Maghiar din anul 2012. Întrebarea pe care spectacolul o pune este: se poate trăi fără idealuri? Reprezentația are loc sâmbătă, 23 iunie, ora 19.00, în Sala Studio.

Comentarii Facebook