Americanii au trimis lângă Cluj drona MQ-9 Reaper, folosită la lichidarea lui Soleimani


Drona MQ-9 Reaper, folosită la lichidarea lui Soleimani, a fost trimisă de americani la Baza de la Câmpia Turzii.

Un raport publicat de Flight International arată că România este se află pe locul 4 la dotarea cu aeronave de luptă, pe flancul estic al NATO. În bazele din țara noastră sunt 17 aeronave F16, alături de MIG -uri şi IAR -uri. În plus, vor mai fi cumpărate alte avioane F35, după cum a anunțat preşedintele României

SUA a adus la baza din câmpia turzii celebrele drone MQ-9 Reaper. Echipamentele aeriene ghidate de la distanţă au fost folosite la lichidarea liderului iranian Qasem Soleimani, scrie Antena3.ro.

Dronele MQ9 Reaper sau Predators II sunt vehicule pilot extrem de sofisticate. Sunt utilizate pentru lovituri aeriene, direcționare cu ghidare cu laser și, de asemenea, colectarea de informații. Utilizarea obișnuită a acestora vizează loviturile ghidate cu laser și cu o capacitate mare de distrugere a țintelor. Dar la această bază, cel mai probabil, chiar dacă au capabilităţi extinse, sunt folosite pentru culegerea de informaţii.

E o întrebare interesantă. Bazele NATO din România sunt zone de desfășurare a exerciţiilor de luptă. O evaluare a capacităților NATO în război cu Rusia nu este măsurată în sisteme de apărare, de la echipament la echipament, ci de viteza de escaladare.

Aşadar, atunci când când vorbim despre puterea acestor capabilităţi trebuie să înţelegem că nu se măsoară în această paradigmă. Nu este despre cine are cele mai bune jucării sau echipament şi va câştiga, ci tactica, escaladarea, folosirea şi finalul jocului. Dar perspectiva mea asupra acestei întrebări este că diplomaţia este locul unde se va găsi o soluţie”, a spus Anthony Mele, exportator american de tehnică militară în exclusivitate la News Hour with CNN.

Comentarii Facebook