Amenzi dure al Poliției Rutiere Cluj. Taximetriștii au fost ”scuturați” bine de tot

 

Poliţiştii rutieri din Cluj au făcut un control amplu în trafic, scopul fiind prevenirea riscului de accidente rutiere.

 

În cadrul acţiunilor, poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să aplice peste 200 sancţiuni contravenţionale, 8 dintre acestea pentru consum de alcool, iar 4 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 14 permise de conducere şi au fost reţinute 10 certificate de înmatriculare.  

 

Poliţiştii au verificat peste 450 de taximetre, fiind aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. 

 

În vederea prevenirii evenimentelor rutiere, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti rutieri au acţionat ieri pe raza localităţilor Dej, Iclod, Gherla şi Apahida, distribuind materiale informative”, precizează biroul de presă al IPJ Cluj.

 

Exemple infracţiuni rutiere constatate:

 

La data de 16 decembrie a.c., ora 16:40, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat, în trafic, un bărbat care conducea un autovehicul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Bărbatul, de 55 de ani, din judeţul Sibiu, a fost identificat de către poliţişti conducând autoturismul pe strada Castanilor din Turda. 

 

În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

****

 

La data de 16 decembrie a.c., ora 17:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie  Rurală Floreşti au depistat un bărbat care conducea un autovehicul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice şi având dreptul de a conduce suspendat.

 

Bărbatul, de 56 de ani, din comuna Gilău, a fost identificat de către poliţişti conducând autoturismul pe raza comunei de domiciliu.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Comentarii Facebook