Alunecări de teren la un bloc în construcție în Florești! Primarul Pivariu l-a pus pe constructor să plătească lucrările


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a fost să vadă cât de grave sunt alunecările de teren de la un bloc aflat în construcție. 

M-am deplasat astăzi în urmă cu puțin timp la un șantier în legătură cu care am fost sesizat referitor la o alunecare de teren, împreună cu reprezentanți ai Poliției Locale, reprezentanți ai compartimentelor Disciplina în Construcții și Urbanism din cadrul Primăriei.

Am dispus verificări și o evaluare a situației și aplicarea de sancțiuni pentru cei care se fac responsabili. Am avut o serie de discuții cu locuitorii din zonă și cu beneficiarul proiectului care și-a luat angajamentul ca va face lucrările necesare pentru a înlătura orice pericol. De asemenea, am fost informat că s-a decis în regim de urgență încă din cursul după-amiezii de ieri, din momentul alunecării lucrării de teren, refacerea tuturor lucrărilor pentru a elimina orice potențial viitor pericol și desfășurarea activităților în condiții de siguranță.

De asemenea, am dispus ca în sarcina beneficiarului să intre refacerea întregii porțiuni afectate, ceea ce presupune inclusiv abordarea zonelor de acces, iluminat public, amenajarea parcărilor și a drumului, dar și realizarea colectării apelor pluviale inclusiv de la imobilele din vecinătate”, a spus primarul Pivariu.

150408444_4233653996663370_3846924837077546184_o-1024x490.jpg

Fostul consilier local PSD, Doru Matei, a precizat că zona în care au apărut surpările nu permitea construcții mai înălte de P+1E, dar acest lucru a fost ignorat.

Alunecările au avut loc pe Valea Gârboului. 

Comentarii Facebook