Vineri 9 Decembrie

Alți patru medici celebri de la Institutul de Urologie din Cluj au fost puși sub acuzare în dosarul care îl vizează pe Mihai LucanProcurorii DIICOT au pus sub acuzare altți patru medici de la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, în dosarul în care este vizat și profesorul Mihai Lucan.

Astfel, procurorii DIICOT București îi cercetează pe medicii Liviu Ghervan, conferențiar universitar, Adrian Bărbos, Cornel Burghelea și Adriana Milena Muntean, toți angajați la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj pentru aderare la un grup infracțional organizat și complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave.

 


Medicul Adrian Bărbos este medicul anestezist șef la ICUTR Cluj dar în paralel era angajat la clinica privată Lukmed, patronată de profesorul Mihai Lucan. Toate manevrele infracționale erau cunoscut de medicul Bărbos, conform evz.ro.

"Mai mult, se relevă că o mare parte dintre pacienții asupra cărora au fost efectuate intervenții chirurgicale, au fost transferați în aceeași zi din incinta clinicii aparținând SC LUKMED SRL în Secția ATI din cadrul I.C.U.T.R. pentru monitorizare postoperatorie, fapt realizat, printre altele cu acordul suspectului BĂRBOS ADRIAN GABRIEL, în calitatea sa de medic anestezist în cadrul ambelor entități implicate", susţine DIICOT Bucureşti.

Adriana Milena Muntean este şeful Secţiei Urologie 3 din cadrul ICUTR Cluj, fiind specialist nefrolog şi se ocupa cu activitatea pretransplant renal. Medicul Cornel Burghelea este şeful Secţiei Urologie 2 din cadrul ICUTR în timp ce conferenţiarul universitar Liviu Ghervan a fost directorul medical, director general adjunct, şi în ultima vreme şeful Secţiei Urologie 1 din ICUTR.

Toţi aceşti patru medici de elită sunt acuzaţi că împreună cu Mihai Lucan, fiul acestuia Ciprian Lucan şi cu directorul general al IUTR Cluj, Dan Sâmpetrean au produs un prejudiciu în sumă de 5.13 milioane lei.

 

 

Comentarii Facebook