Alo, Primăria! Nevăzătorii se împiedică de trotinetele electrice de pe trotuar. A cui e această afacere? - FOTO


Trotinetele electrice au apărut ca ciupercile după ploaie în Cluj-Napoca, iar Primarul Cluj-Napoca, Emil Boc, a spus că vrea să vadă cât de multe încap.

O situație la care nimeni nu s-a gândit când a închiriat sau permis folosirea gratuită a trotuarelor ca standuri de trotinete este cea a nevăzătorilor, pentru care aceste zone sunt o adevărată capcană.

Deja devine o bataie de joc la adresa pietonilor si le creeaza greutati celor vulnerabili. Pozele sunt mai mult decat graitoare. Cum putem sa ignoram acest abuz al spatiului public ? Nota: se pare ca abordarea este diferita intre cei doi operatori, mai toate pozele care au aparut in ultimele zile fiind cu cel de-al doilea, Lime. cei de la Bolt par sa abordeze spatiul public cu mai mult si pietonii cu mult mai mult respect”, se arată pe grupul Clujul Civic.

Știri de Cluj a întrebat în 11 august cum s-a perfectat în acte ocuparea trotuarelor cu aceste standuri, contra-cost sau gratuit? Nici până astăzi nu am primit răspuns în baza Legii 544/2001, deși s-ar fi putut răspunde pe loc, pentru a oferi informații publice clujenilor. Primăria Cluj-Napoca se ascunde, însă, în spatele legii și răspunde în 30 de zile, când probabil nu va mai interesa pe nimeni.

Astfel de situații ar putea fi lămurite și în conferințe de presă organizate periodic de primarul Emil Boc, dar acesta nu a mai făcut o conferință de luni de zile, preferând inaugurările de obiective de unul singur pe Facebook, alături de fotografii și cameramanii plătiți din fondurile Primăriei pentru a-i face reclamă.

1. În ce mod a autorizat Primăria Cluj-Napoca apariția trotinetelor Bolt în oraș? (n.red. între timp au apărut și alte firme în oraș)

2. Ce lege reglementează folosirea trotinetelor?

3. Ocuparea trotuarelor de către standurile Bolt se face în baza unui contract?

4. Câți bani atrage municipalitatea de pe urma acestui contract, dacă acesta există.

5. Dl primar Emil Boc spunea în noiembrie 2019 că ”Nu pot opri (n.red. trotinetele), pentru că nu sunt abilitat prin lege, dar până când nu se legalizează și nu apare un regulament, nu pot să aprob trotineta electrică în Cluj-Napoca”. Ce s-a schimbat între timp în viziunea Primăriei?

Comentarii Facebook