Alexandru Uioreanu, trimis în judecată de procurorii DIICOT Cluj

 

Alexandru Uioreanu, fiul de 17 ani al lui Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT. 

 

Uioreanu Jr. este acuzat de trafic de droguri. De asemenea, au fost trimiși în judecată și cei care furnizau drogurile: Ferenc Nagy, Gyongyever Nagy, Adrian-Ciprian Tition şi Norbert Borşan. 

 

În rechizitoriu se arată că Nagy Ferenc, Nagy Gyongyever, Alexandru Uioreanu şi Tition Adrian Ciprian şi Borşan Norbert au făcut trafic de droguri, iar Nagy Gyongyever a introdus în țară cannabisul. Alexandru Uioreanu şi Nagy Ferenc sunt acuzați că au traficat 200 de grame de cannabis, iar Nagy Gyongyever a adus în țară 99 grame cannabis, de pe teritoriul Ungariei. 

 

Procurorii DIICOT Cluj au ”stabilit faptul că, în perioada reţinută în cercetări, Nagy Ferenc şi sora sa, Nagy Gyongyver, se ocupau cu deţinerea şi distribuirea pe piaţa de consumatori din mun. Cluj-Napoca, a drogurilor de risc - cannabis şi obţinerea în mod ilicit de venituri din această activitate. Dintre persoanele care procurau în mod repetat, cu o frecvenţă ridicată, drogurile de la cei doi a fost identificat Alexandru Uioreanu, care la rândul lui distribuia în continuare, şi altor persoane, chiar minore, elevi în cadrul unor licee din mun. Cluj-Napoca, drogurile de risc achiziţionate de la cei doi. De asemenea, printre persoanele care îşi procurau droguri de risc de la Alexandru Uioreanu au fost identificaţi şi Tition Adrian Ciprian şi Borşan Norbert”. 

 

Alexandru Uioreanu este acuzat că, în 2012, a procurat în mod repetat cannabis de la Nagy Ferenc şi Nagy Gyongyever, și a vândut și oferit drogurile unor consumatori din oraşul Cluj-Napoca, respectiv Tition Adrian Ciprian şi Borşan Norbert, colaboratorului autorizat cu nume de cod ”Zăvoianu Larisa”, şi altor tineri. 

 

Raportat la activitatea frecventă de oferire şi vânzare a drogurilor de risc desfăşurată de Alexandru Uioreanu pe piaţa de consumatori din municipiul Cluj-Napoca, precum şi deţinerea în mod repetat, la domiciliul său a cantităţilor de droguri folosite pentru distribuirea ulterioară sau consumul propriu, activitatea de distribuire a drogurilor realizată frecvent în cazul unui număr mare de elevi, fie din liceul unde urma şi inculpatul cursurile, fie din alte licee din Cluj-Napoca, acesta fiind cunoscut ca un distribuitor constant de droguri de risc, sumele de bani obţinute de inculpat din comercializarea drogurilor, care se ridică la o valoare ridicată şi care rezultau şi din banii oferiţi acestuia pentru droguri, chiar de către alte persoane minore, faptul că a implicat persoane minore în activitatea de trafic de droguri de risc, s-a apreciat că aceste elemente imprimă un caracter grav faptelor reţinute în sarcina inculpatului minor Alexandru Uioreanu şi demonstrează pericolul concret creat prin desfăşurarea acestor activităţi infracţionale”, arată procurorii DIICOT.

Comentarii Facebook