Alexandru Gheorghe sustine ca nu vrea "dictatura militara"


Locotenentul Alexandru Gheorghe, cel care a protestat in Bucuresti alaturi de manifestanti, a afirmat ca nu a propus instiuirea unei dictaturi militare.

Ofiterul de la Campia Turzii a trimis sefului Statului General Major o cerere prin care propunea ca armata sa organizeze alegeri libere in 30 de zile. Alexandru Gheorghe sustine ca presa i-a intors declaratiile. "Pe buletinele de vot vor aparea toate partidele politice fara nicio discriminare. Oamenii vor avea posibilitatea sa aleaga pe cine vor ei, dar in plus fata de partidele politice care reprezinta actuala forma de guvernamant statal a tarii sa fie trecuta si monarhia constitutionala cu armata ca garant al suveranitatii. Deci monarhia ca si simbol al conducerii corecte, iar armata ca garant al democratiei asa cum scrie si in Constitutia actuala.  

Omul s-ar fi dus la vot si ar fi votat. Il vreau pe omul asta, il vreau pe omul asta. Asta a fost pe scurt solicitarea. O luna de zile si cine ar fi iesit nu s-ar fi produs niciun dezechilibru macroeconomic sau social. Dimpotriva. Pentru ca eu vreau sa imi sustin acest manifest al meu si sa arat cum s-ar putea detensiona situatia actuala din tara. Vreau sa il sustin public si mai pe larg. Este pur si simplu vorba de a le da dreptul sa aleaga si o alta forma de conducere a acestei tari. Nu sunt si nu sprijin aceasta forma a monarhiei constitutionale, avand armata ca si garant al ei. Este pur si simplu o propunere pe langa care mai pot veni o suta altele. Dar pe acel buletin de vot omul sa poata decide", a spus, joi, Alexandru Gheorghe. 

 

Citeste mai jos, integral, punctul de vedere al locotenentului:

"Eu, locotenent Alexandru Gheorghe, doresc sa va comunic dumneavoastra, celor din presa romana libera care ati inteles un drept democratic la libera exprimare si la libertatea opiniilor intr-un mod lipsit de obiectivitate si impartialitate, cateva ganduri sub forma unui drept la replica.

Ati cautat cu o disperata ardoare, in conditiile in care eu, in acest moment, ma lupt pe mai multe fronturi, cea mai mica afirmatie sau fraza scoasa din context pentru a o exploata intr-un mod negativ si chiar meschin impotriva mea, atat ca persoana, cat si ca ofiter.

V-ati permis, in virtutea aceleiasi libertati de exprimare pe care eu mi-am asumat-o pentru un gest sincer, vazut si simtit ca atare de romanii adevarati, sa faceti acelasi gest, bineinteles sub alta forma, dar pastrand proportiile, pe care fiul senatoarei Placinta si-a permis sa-l faca la adresa unui alt simbol de baza al Romaniei, pe care personal il iubesc, si anume credinta noastra crestina. Vedeti, indiferent de ce mi se va intampla in viitor, profesia de ofiter, care inseamna totul in viata mea, am imbratisat-o din suflet. Sunt liber si ma simt usor, iar constiinta mea este limpede si nu ma mai apasa. M-a apasat multa vreme, crezand ca nu pot face nimic pentru romanii mei de rand, cei pe care-i iubesc pana la sacrificiul propriei mele persoane. Vazand reactia lor de solidaritate pe care o voi exemplifica si povesti pe larg cu alta ocazie, vazand lacrimile de bucurie ale oamenilor simpli, care le curgeau nestavilit in timp ce ma strangeau in brate, senzatia apasatoare ca nu pot face nimic pentru ei a trecut, a disparut cu totul. Minunea dupa care eu alergam sufleteste de mai multi ani s-a implinit.

Sunt liber, sunt usurat si pentru ca mi-am onorat profesia. Sper ca si voi, cei care ati emis titluri ca "Locotenentul protestatar vrea dictatura militara" si nu ati prezentat obiectiv o solutie inocenta emisa in virtutea increderii manifestate de romani la adresa Armatei atat pana la gestul meu, cat mai ales dupa aceea, va doresc sa fiti sufleteste la fel de liberi ca mine.

Sper ca modul in care v-ati respectat profesia sa va ofere aceeasi stare de spirit pe care eu am resimtit-o si o resimt la cote inexplicabile prin cuvinte. Acest lucru doar voi il puteti judeca. Se spune despre constiinta ca "este glasul lui Dumnezeu in inima omului" si este perfect adevarat.

In urma gestului meu, constiinta mea imbatranita sufleteste de framantarile sufletesti pe care le resimteam vazand romanii mei fara speranta a renascut sub forma unui prunc dornic din nou de viata. Romanii mei m-au readus la Viata, la cea adevarata, la bunastarea sufleteasca si nu materiala.

Tot ce va cer este sa va cercetati propria constiinta atunci cand nu spuneti sau trunchiati adevarul, iar acest drept la replica sa il publicati.

A respecta acest drept (sau nu) pe care eu vi-l solicit respectuos va spune totul. Eu mi-am ales de partea cui sa fiu si am constiinta limpede. Voi???

P.S. Tot ceea ce am propus a reprezentat pentru mine o solutie corecta si realizabila", a scris Alexandru Gheroghe.

Comentarii Facebook