Alertă alimentară. Dulciuri toxice retrase din magazinele Carrefour, Mega Image și LIDL


Mai multe produse Mars au fost retrase din magazinele Carrefour, LIDL și Mega Image, din cauza nivelurilor mari de oxid de etilenă prezente în produs. Oxidul de etilenă este o substanță cancerigenă.

Produse retrase Carrefour

Potrivit unei informări a Autorității Naționale Sanitar - Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, mai multe produse de înghețată Mars au fost retrase de pe piață din cauza nivelurilor mari de oxid de etilenă prezente.

Mars recheamă voluntar din România produsele noastre de înghețată menționate mai jos. Acest lucru se datorează prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noștri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum și alți producători. Este important că noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal. Consumarea produsului nu este nocivă.

imag 1.jpeg

Colaborăm cu autoritățile competente în materie de siguranță alimentară și cu clienții noștri vânzători cu amănuntul pentru a ne asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemarea voluntară. Niciun alt brand sau produs ale Mars, sau alte loturi din aceleași produse sau produse cu alt termen de valabilitate nu sunt afectate.

Sfaturi pentru consumatori

Dacă ați achiziționat unul sau mai multe dintre produsele impactate și doriți să solicitați rambursarea costului, vă rugăm să trimiteți poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa dvs. poștală, la contact@ro.mars.com. Pentru validarea cererii dumneavoastră, vă rugăm ca în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilității și codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informații sunt pe spatele ambalajului, ca în poza de mai jos. Dacă solicitați rambursarea pentru mai multe produse, vă rugăm să trimiteți și o poză cu toate ambalajele produselor împreună:

rechemare 1.jpeg

Vă vom rambursa un voucher de cumpărături de valoarea produselor achiziționate. Vă rugăm să păstrați ambalajul fizic al produsului până la data la care primiți voucherul. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați Mars Consumer Care la: contact@ro.mars.com. Această rechemare a fost inițiată în interesul consumatorilor noștri.

Produse retrase Mega Image

Și din lanțul de magazine Mega Image au fost retrase produse cu un conținut mare de oxid de etilenă. 

rechemare 2.jpeg

Detalii referitoare la ceea ce este în neregulă cu produsul:  Dorim  sa  va  aducem  la  cunoștință  ca  Mega  Image  a  retras  de  la  vânzare  produsul:  80995 BOUNTY  INGHETATA 6PACK 234.6G cu nr lot  L025E1DOE02   si  termen  de  valabilitate  31.05.2022. 

Retragerea produsului de pe piață si rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate  la  solicitarea  furnizorului,  constatându-se  rezultate necorespunzătoare  la analizarea  unui   ingredient  utilizat  la  fabricarea  produselor,  având  un  nivel  peste  limitele  legale  de  oxid  de  etilena.  Toate produsele retrase urmează a fi distruse. 

Măsuri pentru consumatori

Considerând  că  sănătatea  consumatorilor  este  cea mai importantă,  Mega  Image  solicita  clienților  să  NU  consume  produsul  cu  lotul  sus  menționat  și  roagă  cu  amabilitate  să‐l  distrugă  sau  să‐l  returneze  la  punctul  de  vânzare  din  care  s‐a  achiziționat  produsul.  Este  necesara prezentarea bonului fiscal. 

Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data  de 08.04.2022. Acordăm scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm  permanent calitatea și siguranța produselor noastre. 

Produse retrase LIDL

Mars recheamă voluntar din România produsul nostru de înghețată menționat mai jos. Acest lucru se datorează prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noștri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE. Acest fapt are impact cu privire la Mars precum și alți producători.

ESTE IMPORTANT că noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal. Consumarea produsului nu este nocivă. Rechemarea se aplică NUMAI pentru următorul produs și loturi de înghețată:

rechemare 3.jpeg

Colaborăm cu autoritățile competente în materie de siguranță alimentară și cu clienții noștri vânzători cu amănuntul pentru a ne asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemarea voluntară. Niciun alt brand sau produs ale Mars, sau alte loturi din aceleași produse sau produse cu alt termen de valabilitate nu sunt afectate.

Sfaturi pentru consumatori

Dacă ați achiziționat produsul impactat și doriți să solicitați rambursarea costului, vă rugăm să trimiteți poza ambalajului produsului, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa dvs. poștală, la contact@ro.mars.com. Pentru validarea cererii dumneavoastră, vă rugăm ca în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilității și codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informații sunt pe spatele ambalajului, ca în poza de mai jos. Dacă solicitați rambursarea pentru mai multe produse, vă rugăm să trimiteți si o poză cu toate ambalajele produselor împreună:

rechemare 4.jpeg

Vă vom rambursa un voucher de cumpărături de valoarea produselor achiziționate. Vă rugăm să păstrați ambalajul fizic al produsului până la data la care primiți voucherul. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați Mars Consumer Care la: contact@ro.mars.com. Această rechemare a fost inițiată în interesul consumatorilor noștri. Ne cerem scuze sincer pentru orice neplăceri cauzate.


Comentarii Facebook