Duminica 28 Aprilie

Alergătorul la bustul gol din Cluj-Napoca a revenit! Paul Năoian aleargă zâmbitor la - 5 grade - VIDEO


Paul Năoian a început din nou să alerge la la bustul gol prin Cluj-Napoca, fără să îi pese că afară, miercuri dimineața, era temperatură extrem de scăzută.

Acesta spune că aleargă pentru a le arăta altora că sportul este sănătate, chiar dacă nu porți haine.

Exercițiile în aer liber, inclusiv alergatul în aer liber iarna, vă pot face bine în mai multe moduri. Oferă oportunități de a vă spori expunerea la vitamina D. De asemenea, vă pot ajuta să obțineți o parte din activitatea fizică pe care medicul dumneavoastră (și alți experți) îi încurajează mereu pe toți să o facă în mod regulat.

Veți dori să abordați alergarea în timpul iernii având în vedere siguranța. Specialiștii de la healthline.com vin cu câteva sfaturi pentru a vă menține în siguranță și la căldură.

Sfaturi pentru a alerga pe vreme rece

Nu vă legați doar șireturile de la pantofii de alergare, puneți o căciulă pe cap și ieșiți afară. Luați-vă timp pentru a vă pregăti înainte de alergările de iarnă.

Ce să porți când alergi la temperaturi scăzute

Există o expresie veche atribuită adesea oamenilor care trăiesc în Scandinavia, care se aplică și aici: ”Nu există vreme rea, ci doar îmbrăcăminte proastă”. Așadar, dacă vrei să alergi afară când aerul este înghețat, este important să ai haine bune.

Nu uitați: vă veți încălzi și veți începe să transpirați, așa că țineți cont de acest lucru atunci când vă îmbrăcați. Atunci acele straturi sunt utile.

Care sunt beneficiile alergării pe vreme rece?

Deși pot exista unele riscuri asociate cu alergarea pe vreme rece, există cu siguranță și unele beneficii.

Crește activitatea ta aerobică

Un beneficiu major al alergării pe vreme rece este faptul că faci exerciții aerobice.

Adulții au nevoie în medie de 150 de minute de activitate aerobică moderat intensă sau 75 de minute de exerciții mai intense în fiecare săptămână, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Câteva alergări rapide în aer liber te-ar putea ajuta cu ușurință să atingi aceste obiective.

Revigoră-ți metabolismul

În plus, temperaturile scăzute în sine ar putea de fapt să vă revigoreze metabolismul și să vă ajute să vă schimbați compoziția corporală.

Arde calorii

Un studiu din 2014 a constatat că bărbații care au fost expuși la temperaturi mai scăzute peste noapte timp de o lună au înregistrat o creștere semnificativă a grăsimii brune, care arde caloriile în loc să le stocheze așa cum face grăsimea albă.

Dacă sunteți în căutarea de a pierde câteva kilograme – sau de a păstra greutatea pe care ați pierdut-o deja – acesta ar putea fi un beneficiu care vă motivează să continuați să ieșiți pe ușă.


Comentarii Facebook