Alain Modrea, fostul şef al Vămii Cluj, a fost condamnat cu suspendare

 

Fostul şef al Vămii Cluj, Alain Modrea, a fost condamnat de Tribunalul Cluj la închisoare cu suspendare.

 

Instanța l-a condamnat pe Alain Modrea la patru ani de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de şase ani. 

 

Seful Vamii Cluj, Florin Modrea a fost arestat în martie 2011 pentru 29 de zile de judecatorii de la Tribunalul Cluj. Alături de el a fost arestat și omul de afaceri israelian, Mosche Zur, care i-ar fi dat lui Modrea 12.000 de euro în numele unui om de afaceri.

 

Potrivit procurorilor DNA, seful Vamii Cluj, Florin Modrea, a fost retinut in flagrant in 16 martie, în timp ce primea suma de 12.000 de euro de la un denunțător.

 

La data de 16 martie 2011, inculpatul Zur Mosche a primit de la un denuntator, administrator al unei societati comerciale din Cluj, suma de 12.000 de euro pentru a o remite inculpatului Modrea Alain Florin, sef serviciu in cadrul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (D.R.A.O.V.) Cluj, in scopul de a interveni pe langa functionarii publici din subordinea pentru intocmirea unui act de control favorabil. in cursul lunii februarie 2011, echipa de control din cadrul D.R.A.O.V. ii comunicase denuntatorului ca au fost descoperite probleme grave si ca vor fi calculate retroactiv accize, taxe vamale si accesorii pentru marfuri importate de firma sa in decursul a cinci ani.

 

Astfel, pentru a-i determina pe subordonatii sai sa aplice denuntatorului o amenda in cuantum mai mic, la data de 16 martie 2011, Modrea Alain Florin a primit de la inculpatul Zur Mosche suma de 4.000 de euro cu titlu de mita, fiind prins in flagrant de procurorii anticoruptie”, precizează reprezentanții DNA.

 

Vezi interceptarile telefonice care au dus la arestarea sefului Vamii Cluj, Florin Alain Modrea!

Comentarii Facebook