Copii de 9 ani din Palatca dansează la nunți pentru a aduna bani de costume populare. Merita un LIKE? - VIDEO

 

Un ansamblu de copii din Palatca, ”Soimii Codrului”, impresionează de fiecare dată când apare la nunți prin voia bună pe care o împrăștie. Trupa este formată din copii de toate vârstele, de la 5 ani și până la 16 ani. 

 

Puștii au fost filmați la lucru de bloggerul Liviu Alexa, care e decis să lanseze o campanie în rândul bloggerilor pentru a-i promova pe acești mici dansatori. 

 

Au jucat un joc romanesc superb si complex, apoi au terminat prestatia cu un dans tiganesc. O sa vedeti la mijlocul inregistrarii, va rog sa o urmariti toata, o fetita cat un dop. Se numeste Bea, are 9 ani si vine dintr-o familie modesta. E frumoasa de pica si mi-a spus ca iubeste dansurile populare la nebunie. Atunci l-am intrebat pe Dacian, coregraful si instructorul lor, care-i faza cu copiii astia, ce se intampla cu banutii pe care ii castiga dansand pe la nunti.

 

Desi stiu cat de mare saracie in Palatca si desi ma asteptam ca banii pentru prestatii sa fie impartiti intre prunci, aveam sa aflu ca nici vorba!, ca, impreuna si de comun acord, pustii au luat decizia ca toti banii pe care ii fac ei la nunti sa ii foloseasca ca sa isi cumpere costume populare pentru suitele lor si, eventual, cand le-o mai ramane ceva, sa mai faca si ei cate o excursie”, scrie Liviu Alexa.

 

El vrea să le propună tuturor bloggerilor din Romania să îi mediatizeze pe acești copii ”ca sa capete cât mai multe comenzi de la nunți și firme! În România lui 2012, rar mai vezi așa ceva! Nu va cer sa ii ajutam din mila, copiii aia au familii modeste, dar nu mor de foame! Va cer sprijinul pentru ca ei sa isi implineasca visul: sa munceasca cinstit ca sa isi cumpere costume pentru ansamblu. Si va zic ca e de cheltuit acolo: o pereche de cizme de piele pentru baieti pentru un dans fecioresc costa minim 300 de lei”, a mai scris Alexa.

 

Comenzile pentru nunți pot fi făcute la numărul de mobil: 0756 90 57 54.


Comentarii Facebook