Aeroportul Cluj va extinde Terminalul de plecări pe latura de Nord. Cum vor arăta spațiile - FOTO


Aeroportul Cluj anunță începerea lucrărilor de extindere a terminalului Plecări cu aproximativ 7.200 de metri pătrați și a platformei de staționare aeronave cu aproape 9.000 de metri pătrați.

Noile spații vor fi dotate cu aparate de securitate de ultimă generație de tip standard C3 și vor fi realizate două porți de îmbarcare pentru zborurile externe și o poartă de îmbarcare pentru zborurile interne. 

Odată cu finalizarea lucrărilor va  fi optimizată gestionarea fluxului de pasageri în intervalele de timp aglomerate, în special la orele de vârf. În noua configurație, terminalul plecări și platforma extinsă de parcare pentru aeronave răspund nevoilor traficului de pasageri aflat în creștere, dar și numărului mai mare de zboruri preconizat pentru următoarea perioadă.

În condițiile evoluției traficului aerian înregistrat în ultima perioadă, investițiile care se fac la Aeroportul Internațional Cluj vor asigura noi facilități pentru pasageri. Este foarte important că acest proiect, extinderea terminalului de pasageri,  se va realiza din fonduri nerambursabile, vorbim de o finanțare de aproximativ 130 de milioane de lei de la Uniunea Europeană și aproape 20 de milioane de la Bugetul Național. Atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea aeroportului este prioritară pentru noi. Felicit echipa de management și întregul colectiv pentru rezultatele obținute în implementarea proiectelor realizate cu fonduri europene”, a declarat Viorel Federiga, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Cluj. 

Foto terminal.jpg

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj a declarat că ”extinderea terminalului va duce la creșterea capacității de procesare  a pasagerilor și a bagajelor și va contribui la reducerea timpului pentru efectuarea formalităților de check-in, a controlului de securitate și a  controlului documentelor la frontieră.  Este un proiect foarte important, având în vedere că în anul 2023 vom depăși 3 milioane de pasageri  și estimăm creșteri ale traficului de pasageri și pentru anii următori. De la începutul anului, pe Aeroportul Internațional Cluj am înregistrat aproximativ 1,3 milioane de pasageri cu 11% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2019 și cu aproximativ 47% mai mult decât anul trecut”.

Conferință de presă foto.jpg

Valoarea totală a Contractului de Finanțare a proiectului este 365.708.900,80 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 129.618.899 lei, iar 19.824.066,83 lei sunt asigurați de la Bugetul de Stat.  

Perioada de execuție este de 24 de luni, respectiv între data 01.01.2022 și 31.12.2023.

Comentarii Facebook