Duminica 28 Aprilie

ADMITERE LICEU 2022 - CLUJ: Au început înscrierie la liceu. Vezi ce acte trebuie depuse


În perioada 4-11 iulie 2022, candidații și părinții lor pot completa fișele pentru admiterea la liceu.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 4-11 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează, conform unui program afişat de unitatea de învăţământ, pe baza următoarelor acte:

  • cererea de înscriere (primită de la liceu, formularul diferă de la o școală la alta);
  • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere; (unele licee solicită și copii de pe actele de identitate ale părinților);
  • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională – clasa a VIII-a;
  • foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale);
  • fişa medicală (în aceasta se solicită și dovada vaccinărilor de către unele școli). 

Citește și: ADMITERE LICEU 2022: Ierarhia elevilor pentru admiterea la liceu a fost afișată. Vezi pe ce loc ești, după adăugarea mediei din gimnaziu

Data de 12 iulie este termenul-limita pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul de admitere judetean, precum si a listei absolventilor care nu participa la repartizarea computerizata, prin confirmarea operatiunilor specifice in aplicatia informatica centralizata; predarea/ transmiterea de catre comisia din centrul de inscriere a fiselor de optiuni originale la centrul de admitere judetean.

În perioada 15 – 20 iulie 2022 are loc depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati.

În 20 iulie 2022 - transmiterea de catre unitatile de invatamant liceal a situatiei locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere.


Comentarii Facebook