Vineri 27 Ianuarie

Administratorul unei firme de construcții, cercetat pentru evaziune fiscală de 300.000 lei de polițiștii clujeni


Administratorul unei firme de construcții este cercetat de polițiștii clujeni pentru evaziune fiscală şi uz de fals, acesta fiind suspectat că ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea firmei şi nu ar fi declarat vânzarea unui apartament, creând un prejudiciu de circa 300.000 lei.

La data de 18 noiembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale penale față de un bărbat, de 40 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi uz de fals”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Mai exact, bărbatul, în calitate de administrator al unui agent economic din Câmpia Turzii, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii, în decurs de doi ani, mai multe facturi fiscale fictive. Astfel, ar fi influenţat nivelul cheltuielilor societăţii cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Totodată, s-a stabilit că acesta ar fi omis să înregistreze în contabilitatea firmei venitul obţinut din vânzarea unui apartament din Cluj-Napoca.

Prejudiciul estimativ cauzat bugetului de stat de către bărbatul din Câmpia Turzii, prin intermediul firmei, este de aproximativ 290.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Comentarii Facebook