Administrația Boc a investit peste 22 milioane de lei în Parcul Armătura ca clujenii să se plimbe într-un loc SINISTRU, iluminat cu „tehnologie LED”


Lucrările de modernizare a Parcului Armătura din cartierul Iris au fost finalizate, iar la mijlocul lunii iulie parcul a fost pus la dispoziția clujenilor. Autoritățile au investit 22.732.636,43 lei cu T.V.A. pentru un loc în care nu te poți plimba seara, după ora 21 locul arătând cu adevărat sinistru. Proasta iluminare „futuristă” a parcului nu-i ajută prea mult pe oameni să exploreze zona. 

Din păcate, seara locul nu arată ca în pozele frumoase publicate de administrația locală. Sistemul de iluminat cu tehnologie LED nu corespunde necesităților de bază ale cetățenilor, de a vedea clar zona în care se află. Băncile din parc sunt și ele o adevărată „operă de artă”, banda de iluminat fiind sub scaun, lucru care posibil să dea bine în „poze”, nefiind însă și practic pentru că nu vezi elementar pe ce te așezi. 

1.jpeg

Păcat de investiție pentru că oamenii care vin seara în zonă, după o zi de lucru, pleacă acasă dezamăgiți, așa e când hârtia suportă orice, iar administrația nu ține cont de necesitățile reale ale oamenilor. Dinspre râu locul nu este iluminat deloc, așadar zona pare mai degrabă potrivită pentru filmarea unui film de groază. De asemenea, pontonul iluminat devine „atractiv” seara doar pentru mulțimea de gâze care caută o sursă de lumină artificială. 

Amintim că, Parcul Armătura, amenajat pe o suprafață de 3,25 ha, a fost redeschis pentru cetățeni la mijlocul lunii iulie. 

3.jpeg

„Parcul cuprinde malul stâng al Someșului Mic (în zona străzilor Traian și Oașului) și malurile pârâului Nadăș, în zona de confluență cu Someșul.

Principalele lucrări incluse în proiect vizează plantarea a 205 noi arbori și 236 arbuști, instalarea de stații de încărcare pentru biciclete/trotinete electrice, sistem de iluminat cu tehnologie LED, mobilier urban modern, zone de joacă și terenuri de sport, precum și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului. 

De asemenea, în următoarea perioadă vor mai fi amplasate locuri de joacă pentru copii, bănci suplimentare, precum și aparate de fitness. Valoarea lucrărilor executate: 22.732.636,43 lei cu TVA”, a transmis Primăria Cluj-Napoca.


Comentarii Facebook