Duminica 29 Ianuarie

Adjunctul Inspectoratului Școlar Cluj a luat MITĂ 10.000 de euro. Garanta NOTE mai mari la BAC

 

Peter Tunde, inspectorul general școlar adjunct Cluj, a luat MITĂ 10.000 de euro pentru ca unii absolvenți să primească note mai mari la BAC.

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au reținut-o pentru 24 de ore (începând de la data de 01.09.2014, ora 18:00, până la data de 02.09.2014, ora 18:00), pe Tunde Peter, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

 

În perioada iunie - 1 septembrie 2014, inculpata Peter Tunde Ilona Csilla, în calitate de inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Cluj, a pretins și a primit de la cinci persoane, direct sau prin intermediar, suma totală de 9.600 euro pentru ca, prin influența de care se bucură la profesori-membri în comisiile de evaluare de la examenele de bacalaureat din sesiunile de vară și toamnă 2014, să intervină asupra acestora și să determine notarea superioară a lucrărilor unor candidați pentru a le asigura promovarea examenelor.

 

Din totalul banilor primiți, la data de 1 septembrie 2014, inculpata a primit de la o persoană, în scopul menționat anterior, suma de 1.000 euro, reprezentând o parte din suma de 2.200 euro anterior pretinsă de la persoana respectivă, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

 

Inculpatei Peter Tunde Ilona Csilla i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 2 septembrie 2014, Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, precizează procurorii DNA Cluj.

 

În prezenta cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații. 

Comentarii Facebook