Adio, cozi de la ghișee! Prefectura Cluj lansează o aplicație pentru eliberarea cazierului


A fost creată o platformă online, unde oamenii din județul Cluj își pot face o programare pentru eliberarea cazierului judiciar. Această digitalizare a procedurii de eliberare a cazierului a fost creată cu scopul de a elimina aglomerațiile și cozile de la ghișee.

Oamenii își pot face programarea online, parcurgând câțiva pași „extrem de simpli” pentru a evita statul la coadă:

Este o aplicație în premieră la nivel național. Este un prim pas spre digitalizarea acestui aspect, care este destul de solicitat. În continuare, este aglomerat la eliberarea cazierelor. Cazierul judiciar este un document de bază în mai multe domenii. El se obține în continuare în format fizic de la ghișeele dedicate ale Poliției Române. Având în vedere că la nivelul județului Cluj, nivelul de încărcare al acestor ghișee este unul foarte ridicat, datorită caracterului mai activ al populației de aici. Nevoia de eliberare al acestui document este una foarte mare, de aici și aglomerațiile pe care le vedem la cele 10 puncte de ridicare de la nivelul județului Cluj”, a spus Mircea Abrudean.

O platformă simplă și rapidă

Aplicația va fi disponibilă începând de vineri, 22 ianuarie, de la ora 8:00.

O aplicație online simplă, cât mai simplă, în așa fel încât să se poată realiza programări online, pentru a evita aglomerațiile din ghișee, pentru a reduce cât mai mult timpul de așteptare și pentru a crea un confort ridicat celor care au nevoie de acest document. Pentru a utiliza această aplicație este nevoie de cunoștințe minime de operare a calculatorului și de acces la internet. E cât se poate de simplu de utilizat pentru oricine are acces la internet, la un smartphone. De mâine dimineață, la ora 8 ea va putea fi deja utilizată”, a mai declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Eliminarea birocrației și a aglomerațiilor în contextul pandemiei COVID-19

„Odată cu problematica generată de pandemia COVID, din păcate, nevoia de distanțare socială și nevoia eliminării acestor aglomerări  a devenit mult mai stridentă. A fost dezvoltată această aplicație, o aplicația care a parcurs mai multe etape până la stadiul final. În momentul de față, noi credem că deservește tot ce presupune o programare decentă online. Pașii sunt extrem de simpli. Poate, pe de altă parte, se vor reduce spre minim aglomerările de persoane. La ghișeul de pe strada Corneliu Coposu, va fi un ghișeu separat care va deservi pe cei care nu și-au făcut programare online. Dar sunt convins, că după ce vor vedea locuitorii județului Cluj beneficiile pe care le au în urma utilizării acestei aplicații, va deveni tot mai utilizată”, a explicat Inspectorul Șef Mircea Rus, comandantul IPJ Cluj.

Pentru cei care nu au acces online sau nu doresc să-și facă o programare, șeful IPJ a menționat că programul ghișeelor va fi prelungit și comunicat peste tot în județ.

Comentarii Facebook