Adi Hadean va gati frigaruia de 100 de metri cu ajutorul unei "armate" de bloggeri


Bloggerul culinar, Adi Hadean, va fi ajutat de o "armata" de bloggeri in incercarea de a gati frigaruia lunga de o suta de metri in cadrul Zilelor Clujului.

Adi Hadean a primit ajutor din partea unor firme specializate pentru construirea echipamentului pe care va fi gatita frigaruia bloggerilor.

"Suportul frigaruii va fi construit pe un cadru metalic, acoperit cu placi OSB, pe mijlocul carora se va cladi un camin din caramida – lung de peste 100 de metri, in care se vor pune carbunii pentru jar. Frigaruia va fi montata pe un sistem din inox, construit special de catre partenerii nostri, companiile clujene CSI si InoxMetal, care au realizat un instrument impresionant, care ne va permite sa gatim la foc constant, simultan, cei 100 de metri de frigaruie. Este un record unic in lume si chiar daca nu am solicitat organizatiilor internationale omologarea sa, clujenii care vor fi alaturi de noi in 28 mai vor putea fi mandri sa deguste un preparat delicios, realizat in conditii unice in lume",  a explicat Adrian Hadean.

De asemenea, materialele de constructie din care va fi construit suportul frigaruii sunt furnizate de Baumax. Totul va fi gata pana sambata, 28 mai, la ora 17.00, cand clujenii sunt asteptati pe strada Mihail Kogalniceanu, pentru a vedea cum este pregatita cea mai lunga frigaruie din lume.

Ingredientele folosite provin din mai multe locuri din tara. "Am decis sa utilizez in frigaruie carne de pui "fericiti" de la Agricola Bacau, care ne pun la dispozitie si celelalte sortimente de carne. Legumele vin direct din gradinile producatorilor clujeni, care le vand zi de zi in pietele municipalitatii, iar amestecul de mirodenii il voi prepara eu insumi. De asemenea, ceapa din frigaruie va sosi la Cluj- Napoca din "tara cepei" – localitatea Pericei din judetul Salaj, singura localitate cu un monument dedicat cepei si un record mondial pentru cea mai lunga cununa de ceapa din lume", a precizat Adi Hadean.

La gatirea frigaruii vor da o mana de ajutor 35 de bloggeri clujeni: Florica si Zicu de la TVDece, Lorand Minyo, Ruben Kislaki, Groparu, Anda Calinici, Dan Ciulea, Alex Ursa, Daniel Rus, Dragos Mone, Bogdan Besliu, Vlad Cucu, Alexandra Craciun de la Urban Gourmet, Cristian Gog, Sanda, Mironeasca, Adriana, Mihaela, Alex Bartis, Andrei Aronet, Marian Hurducas, Raluca Crisan, Lush, @Mariuspan, Robert, Maria Eftimie, Andrei Palatkas, Vlad ilariantu‘, Doru Puscas, LaideePurpl, Alma, Zaineasca, Stil masculin, Robintel, Dan Oltean (paginadesport.info), Psaico.

 

Vezi si...

Frigaruia lui Adi Hadean de la Zilele Clujului va avea 360 de kilograme! FOTO

Adi Hadean: "Frigaruia de 100 de metri de la Zilele Clujului va fi un record mondial" - INTERVIU

Comentarii Facebook