Adevărul despre Florești: Populatia a fost ”cumpărată” cu ofertele bune la apartamente

 

O femeie din Florești a pus punctul pe ”i” în privința problemelor din Florești și a subliniat un adevăr care îi supără pe mulți.

 

Populația Floreștiului a explodat ca urmare a prețurilor foarte atractive la apartamente, iar mulți au închis ochii la problemele care sunt în comună și la faptul că situația se va agrava. 

 

Am urmarit zilele acestea aproape toate postarile, se arata cu degetul catre autoritati, muncitorii care stau degeaba sau traficul care a devenit infernal pentru toata lumea. Ceea ce vreau sa punctez este ca vina o purtam cu totii pentru ceea ce se intampla in Cluj si Floresti. Florestiul a devenit o comuna aglomerata deoarece s-au dat autorizatii de constructie pentru foarte multe blocuri, desi se stia ca odata ce vor fi locuite, vor aglomera traficul si nu exista infrastructura potrivita, dar si pentru ca populatia a fost ”cumparata” cu ofertele bune la apartamente, va dau exemplu: un apartament cu 2 camere costa in Floresti 28000 euro, pe cand in Comuna Dumbravita din Timis un astfel de apartament costa 50000 de euro. 

 

Asadar fenomenul de aglomerare nu avea cum sa nu se produca. Din 2002 pana in 2011 populatia a crescut de la 7000 la 22000 de persoane. Daca urmariti in presa ce a declarat primarul despre ceea ce urma sa se faca in Floresti, veti vedea ca problema exista inca din 2012, de atunci se vroia construirea ocolitoarelor, dar din lipsa de fonduri sau neputinta, nici in ziua de azi nu s-a facut nimic.

 

Asadar, vina este a autoritatilor pe de o parte ca isi bat joc de noi, dar noi se pare ca vrem sa rezolvam problema pe ultima suta de metri, deci cu iesitul in strada nu cred ca se va rezolva absolut nimic, sunt doar niste jocuri politice, noi suntem prea mici sa putem fi ascultati, ar trebui sa fim constienti ca in preajma alegerilor intotdeauna se vrea sa se faca ce nu s-a facut in 4 ani. 

 

Nu condamn pe nimeni, dar am observat comentarii asupra muncitorilor, ca stau degeaba, ca nu fac nimic, vreau sa va intreb cati dintre noi lucram 8 ore din 8 cat este programul? Niciunul... dar pe noi nu ne vede nimeni, poate doar seful, dar pe ei ii vede toata lumea... pentru ca este o problema locala.

 

Sunt si ei oameni, care poate sunt platiti prea putin sa faca munca pe care o fac...... sau fara chef, ca si noi in unele zile... 

 

Si legat de deseurile care nu se ridica de la blocuri... citez dintr-un articol ca unul din motivele care genereaza aceasta situatie este ”nerespectarea tipului de deseuri stabilit in contractele de salubritate. Populatia arunca si alte tipuri de deseuri nemenajere cum sunt cele provenite din constructii/renovari/decorari interioare, in containerele amplasate langa blocurile in care locuiesc astfel, punand in dificultate activitatea operatorului de salubritate si “distrugand” estetica comunei. Nu este interzisa aruncarea acestor tipuri de deseuri doar ca acestea presupun un cost suplimentar de ridicare in functie de cantitate care se achita la operator, pe baza unei comenzi intocmite personal”.

 

Daca aveti astfel de situatii, sunati la Politia Locala iar ei vor sanctiona Asociatia de Proprietari de care apartine punctul gospodaresc.Serviciul Politiei Locale este in permanenta la dispozitia cetatenilor si poate fi apelat la nr.de tel 0727-809866 sau 0264 265 101, int.: 47 (poate e de ajutor)”, a scris Ramona Mona, pe pagina Trăiesc în Florești.

Comentarii Facebook