Acuzații de mușamalizare a unui accident, în care a fost implicat omul de afaceri controversat, Adrian Marțian: A mutat mașina și poliția m-a intimidat!


Un motociclist a fost victima unui accident petrecut în 18 septembrie pe strada Fagului, care leagă cartierul Bună Ziua de cartierul Gheorgheni, și face legătura cu strada Constantin Brâncuși.

Un Mercedes de lux a ieșit dintr-o parcare și i-a tăiat calea motociclistului. 

Poliția Cluj a respins acuzațiile, precizând pe larg că ambii au fost vinovați in acest accident. Soferul Mercedesului a ieșit din par are fara sa se asigure, iar bikerul depășea. 

Numele meu este Alexandru. Vă contactez pentru a vă relata și totodată pentru cere sprijinul în a face public accidentul rutier în care am fost victimă, dar în urma căruia autoturismul care a provocat accidentul a fost mutat fără acordul autorităților înainte de  sosirea  acestora la locul accidentului, nu s-au respectat obligațiile legale în urma unui accident rutier cu victimă, nu s-au luat măsurile legale de către autoritățile competente si se incearca mușamalizarea accidentului.

Accidentul s-a petrecut în data de 18.09.2023 în localitatea Cluj-Napoca, județul Cluj pe strada Fagului, din cartierul Buna Ziua, când un autoturism Mercedes-Benz G, a ieșit cu spatele din parcare în strada principală, unde mi-a tăiat calea si nemaiputând să evit impactul, am intrat din plin în mașina care a ieșit brusc din parcare fără să acorde prioritate  tuturor  vehiculelor  care  circulă pe  drumul  principal pe care  a intrat, fără sa se asigure și nefiind dirijată. Accidentul a fost provocat de către Adrian Marțian, așa zis ”om de afaceri” influent și potent financiar, care încearcă prin multiple mijloace să mă intimideze și încearcă mușamalizarea accidentului.

În urma accidentului rutier, deși am fost victimă, mașina a fost mutată de la locul impactului și parcată pe marginea carosabilului imediat după accident, înainte de  venirea organelor abilitate și fără acordul acestora, cu toate că după impact am vociferat urlând de durere să nu fie deplasat autoturismul de la locul impactului întrucât profele vor fi  distruse și este  caz penal.

Eu am fost preluat de către serviciul de urgență al ambulanței în urma apelurilor de urgență efectua de către ceilalți participanți la trafic. Desi în urma accidentului cu victima, Dl. Adrian Marțian a mutat masina de la locul impactului fără acordul autorităților, ceea ce în mod legal constituie infracțiune și se pedepsește penal, măsurătorile au fost făcute cu mașina parcată în altă parte decât la locul impactului și nu i-a fost suspendat dreptul de conducere și nu a fost întocmit dosar pentru începerea urmăririi penale privind fapta de  distrugere probe cât și  intrarea pe un drum cu prioritate fără a  acorda  prioritate tuturor vehiculelor de pe acel  segment  de  drum prioritar. 

Atașez poze făcute imediat după momentul impactului, unde se vede locul impactului, daunele și faptul că mașina era mutată în altă parte decât locul impactului. Doresc sa precizez ca în urma accidentului am si un certificat medico-legal eliberat de I.M.L. Cluj-Napoca, avand peste 50 de zile de îngrijiri medicale. Vreau să fac public acest abuz si mușamalizarea acestui eveniment. Această persoană implicată în accidentul meu a fost preocupată de ștergerea dovezilor prin mutarea autovehiculului de la fata locului și poziția  acestuia în momentul în care eu am intrat în roata dreapta spate el fiind de-a latul pe drum  și nu să îmi acorde primul ajutor, care nu era important pentru el”, ne-a relatat Alexandru.

Acesta a spus că are filmări de la ”sediul poliției unde am fost tratat  inuman în data  de  22.09.2023 si unde s-au încercat tot felul de acțiuni de musamalizare a cazului prin intimidări. Vreau ca  totul sa iasa la iveală și să îmi fie  respectate  drepturile, care până în  acest moment mi-au fost călcate  în picioare”, a mai spus motociclistul.

——————

UPDATE

Poliția Cluj respinge acuzațiile formulate de moticiclist, spunând ca atât el, cât si soferul, au încălcat legislația rutieră.

Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la o presupusă situație de mușamalizare a unui accident rutier produs la data de 18 septembrie 2023, în municipiul Cluj-Napoca, pe strada Fagului, în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă, Compartimentul Relaţii Publice este abilitat să comunice următoarele:

În urma sesizării evenimentului rutier prin SNUAU 112, la fața locului s-au deplasat polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca, care au desfășurat toate activitățile de cercetare la locul producerii accidentului.

S-a constatat faptul că impactul a avut loc între autoturismul condus de un bărbat de 52 de ani, din județul Mureș, în timpul efectuării unei manevre de mers înapoi în scopul de a parca autovehiculul cu spatele în curtea unui imobil și o motocicleta condusă de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Gherla, condusă în directia străzii Calea Turzii, care la momentul coliziunii se afla în depășirea neregulamentară a coloanei formată în așteptare.

În urma activităților de cercetare la fața locului desfășurate de polițiști s-a stabilit că bărbatul aflat la volanul autoturismului a încălcat regula de circulație privind "manevra de mers înapoi", precum și faptul că motociclistul a încălcat regula de circulație referitoare la "manevra de depășire", norme legale prevăzute și sancționate de OUG 195/2002R.

În urma accidentului rutier, bărbatul de 42 de ani a fost preluat de un echipaj medical, nefiind spitalizat.

Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. 

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, sub supravegherea unității de parchet.

Cu privire la faptul că autoturismul a fost mutat de conducătorul auto ulterior producerii accidentului, precizăm că motivul a fost degajarea traficului, blocat la acel moment pe ambele sensuri. Conducătorul mașinii în cauză nu a părăsit locul accidentului, respectiv nu s-a sustras până la sosirea echipajului de poliție.

De asemenea, facem precizarea că în cursul zilei de 22 septembrie, conducătorul motocicletei s-a deplasat la sediul Biroului Rutier Cluj-Napoca, context în care a fost informat în repetate rânduri cu privire la restricția de a filma în spatiul interior, dată fiind clasificarea respectivei zone drept administrativă.

În ciuda informărilor, bărbatul a continuat să filmeze, fiind astfel sancționat conform prevederilor H.G.585/2002.

Totodată, în contextul unor comentarii la articolul de presă în cauză, care vizează un comportament lipsit de integritate al agentului de poliție, facem mențiunea că, la nivelul instituției, până în prezent nu au fost confirmate astfel de ipoteze”.

——————

Telenovelele milionarului clujean Adrian Marțian, prietenul lui Adi Mutu, cu soția. Își dispută copiii și averea

Adrian Marțian, cel care s-a prezentat drept prietenul bun al lui Adrian Mutu, alături de care voia să cumpere Universitatea Cluj, trece printr-un scandal demn de o telenovelă. Alături de ex-partenera lui, Roxana, Adrian Marțian are trei copii minori.

Am vrut binele familiei, să o stabilesc în Barcelona. Nouă ani a făcut cea mare, băiețelul urmează să facă opt, iar cea mică a făcut în decembrie șase ani. Am ajuns în Barcelona, pentru copii a fost frumos, senzațional. Împreună i-am înscris la școală, cu toate că dânsa nu recunoaște, că i-am înscris fără acordul ei. După care, doamna, fiind într-o poziție foarte bună la Cluj, văzându-se peste noapte milionară, cu bunuri, cu bani, cu mașini, restaurant, dintr-o dată a vrut să revină în România. Era la finalul lunii august 2021. I-am spus că nu se poate, că e vorba de binele copiilor. Nu a fost de acord. Și mi-a spus că mă bagă în pușcărie și că după ce ies mă bagă la nebuni”, a declarat Adrian Marțian.

Acesta și-a acuzat fosta parteneră că are probleme. ”A sunat la 112 că e mamă româncă sechestrată cu trei copii și bătută. M-am trezit la poartă cu mai multe mașini de Poliție. Nu s-a întâmplat nimic. Ulterior, a pus copiii să mă filmeze, că nu sunt un tată bun, că sunt violent. Copiii mi-au spus: tată, uite de ce nu vorbeam cu tine la telefon. Mama ne bătea, ne lua telefoanele. Și au început să-mi spună că bea în ultimul hal, că vomita în toată casa, venea cu fel și fel de bărbați. Am rămas șocat! I-am trimis imediat un mesaj că pentru mine e moartă și îngropată”, a mai dezvăluit afaceristul.

Cum a pierdut Adi Mutu 3 milioane de euro: ”M-am lecuit”. Făcea afaceri cu Marțian, care se lăuda că va cumpăra U Cluj

Marțian spune că cei mici sunt acum la școală în Târgu Mureș. ”Le făceam baie fetițelor. Și-mi spun: tati, câtă răbdare ai tu! Știi ce făcea Roxana cu noi? Lua cuțitul sau foarfeca și ne tăia părul unde era încâlcit. Copiii nu-i spun mamă. Ei mă întreabă și acum dacă sunt adoptați. Nu am ce să demonstrez, din cauza asta au fost duși copiii la psiholog. În prezent, ei sunt la școală, la Târgu Mureș. Sunt cu mine. Frecventează înot, dansuri… M-am trezit cu Poliția cum că ar fi răpiți”, a mai spus Adrian Marțian.

E o mamă criminală. Am prezentat tot judecătoarei. Doamna nu are domiciliu, nu are casă, nu are loc de muncă. Nu a cerut un drept de vizită de zece minute. Copiii au o temere groaznică față de această femeie. Au coșmaruri, se trezesc noaptea. Nu interacționează cu ei, copiii nu vor să o vadă. Pentru ei nu mai există!”, a mai spus afaceristul.

Viața afaceristului a fost extrem de grea, pentru că fosta lui parteneră ar fi vrut să se sinucidă. ”Bea, lua pastile Xanax cu wkisky. A vrut să se sinucidă. Am prins-o cu funia în gât. Fetița a văzut tot. În Spania s-a întâmplat. A avut patru tentative de suicid. A vrut să se arunce sub tren, femeia are probleme. Mi-a spart o locuință din Spania de unde a furat tot ce a găsit. Sunt patru dosare penale deschise pe numele ei”, a spus Adrian Marțian.

Am făcut greșeala vieții mele. Am pus tot pe numele ei. A fost foarte abilă. În 2020, m-am trezit cu o hârtie că nu mai dețin nimic. Între timp am recuperat 75 la sută. Avem mai multe procese, litigii… Vorbim de terenuri, hotel, mașini… Nu sunt evaluator, dar vorbim de câteva milioane de euro. De ordinul zecilor”, a spus afaceristul.

Nu mai există șanse de împăcare între mine și soție, dar copiii mei vor putea oricând să meargă să-și vadă mama, nu mă voi opune niciodată. Dar nu mi-a cerut niciodată acest lucru. Preferă să meargă la copii pe ascuns, la școala lor, ca o hoață. Spune că nu vrea să vadă copiii în prezența mea. Ea nu le poate oferi nimic acestor copii, ea nu are un loc de muncă. Copiii mei nu pleacă niciodată dintr-un magazin cu mâna goală. Păi ea pe ce le cumpără? Să fie și singura femeie de pe fața pământului și eu nu vreau să mai am de-a face cu ea”, ne-a mai spus Adrian Marțian.

El mărturisește că a fost la un pas de a fi otrăvit. ”Motivul pentru care ea vrea copiii e pentru că în Spania legea e diferită în România. Chiar dacă nu ești căsătorită cu tatăl copilului tău, el trebuie să pună la dispoziție o casă, o alocație. Dar cum aș putea să mai întrețin eu o femeie care a vrut să mă otrăvească? Așa spun copiii: ‘Tati, mami a vrut să ți pună cianură în mâncare’. Am și declarația omului căruia ea i-a dat un plic cu un praf. Am toate dovezile”, a mai dezvăluit afaceristul.

El se jură că nu a lovit-o niciodată pe fosta lui parteneră de viață și că a tratat-o ca pe o regină.

Comentarii Facebook