Duminica 28 Aprilie

Siguranța orașului de cinci stele! Bărbat reținut pentru furt calificat după ce a agresat o tânără în centrul Clujului


Un bărbat de 48 de ani a fost reținut, sâmbătă, și arestat pentru o perioadă de 30 de zile în Cluj-Napoca, fiind acuzat de furt calificat după ce a abordat și agresat o tânără în centrul orașului. 

Incidentul de acum a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un gang din Piața Unirii din Cluj-Napoca. Inițial, autoritățile au fost alertate cu privire la presupusele infracțiuni de agresiune sexuală și tâlhărie calificată, însă, în urma probatoriului administrat, aceste acuzații au fost schimbate.

Andreea Vișan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, a declarat: ”Cercetările au fost demarate la data de 22 septembrie, când o tânără de 24 de ani a raportat că a fost agresată fizic și sexual de către un bărbat, care ulterior i-a sustras telefonul mobil. Incidentul a avut loc în centrul municipiului, într-un gang. În urma activităților investigativ-operative, polițiștii l-au depistat pe bărbatul din județul Bistrița-Năsăud".

Bărbatul a fost inițial reținut pentru o perioadă de 24 de ore, însă în continuarea cercetărilor și pe baza probatoriului adunat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor în furt calificat. De asemenea, telefonul mobil al tinerei a fost găsit asupra bărbatului.

Sâmbătă, bărbatul a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca. Magistratul a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea individului pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23 septembrie 2023 până la data de 22 octombrie 2023, inclusiv. Cererea inculpatului de luare a măsurii controlului judiciar a fost respinsă în mod neîntemeiat.

În final, prejudiciul suferit de victimă a fost recuperat, iar anchetatorii continuă să investigheze acest caz pentru a stabili toate circumstanțele infracțiunii de furt calificat

Comentarii Facebook