Acțiuni ale Poliției la Cluj, în perioada sărbătorilor Pascale FOTO


Polițiștii clujeni au intensificat acțiunile de prevenire, în contextul în care a început vacanța școlară și sărbătorile Pascale se apropie.

Azi, 19 aprilie, polițiștii de prevenire, împreună cu cei de la structurile rutiere și ordine publică, au derulat o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor în care ar putea fi implicați copiii”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

Acțiunea a avut loc pe raza municipiului Cluj-Napoca, concomitent cu acțiunile derulate în București și Iași, în cadrul campaniei ,,Vacanță în siguranță! Sărbători în siguranță!”.  

Polițiștii au distribuit materiale preventive participanților la trafic, părinților și copiilor întâlniți, materiale care le vor reaminti că respectarea regulilor de circulație este veriga principală în lanțul siguranței rutiere.

De asemenea, în această perioadă sunt intensificate acțiunile pentru prevenirea furturilor din buzunare, genți, poșete și locuințe.

”Recomandăm cdetățenilor să fie vigilenți, să fie preventivi, astfel încât sărbătorile să nu le fie umbrite de evenimente negative”, mai transmit oamenii legii.

Iată care sunt recomandările polițiștilor: 

-De astăzi începe vacanța școlară, cei mici vor avea mai mult timp liber pentru joacă, dar asigură-te că știi unde sunt, ce fac și cu cine se joacă.

-Ai grijă de bunurile tale. Asigură-ți locuința când pleci de acasă, nu lăsa obiecte în mașina și ține-ți bagajele lângă tine.

-Condu prudent și respectă regulile de circulație. Nu uita că cineva drag te așteaptă în siguranță.

-Nu consuma băuturi alcoolice în exces.

-Nu răspunde cu violență. Caută să-ți păstrezi calmul în orice situație.

-Dacă ești victima sau martorul vreunei infracțiuni, sună la 112 sau adresează-te celei mai apropiate unități de poliție. 


Comentarii Facebook