Joi 8 Decembrie

Acțiune de ecologizare în Cheile Turzii - FOTO


Salvatorii montani clujeni au participat miercuri, 18 septembrie, la o acţiune de voluntariat care a vizat ecologizarea traseului deschis turiştilor din Rezervația Naturală ”Cheile Turzii”.

În cadrul acţiunii s-au strâns, din colectarea de pe întreg traseul marcat, peste 110 de saci cu deşeuri nedegradabile, aceştia fiind transportaţi până la ieşirea din rezervaţie şi preluaţi ulterior de autospecialele unei firme specializate de salubritate.

Salvamontiștii clujeni atrag atenția că această acțiune de voluntariat se alătură celorlalte similare la care Consiliul Județean Cluj este partener, cum este și campania națională de curățenie ”Let`s Do It, România!”, un proiect care își propune să strângă deșeurile din arealele naturale importante din România. La Cluj, Ziua de curățenie ”Let's Do It Romania!” se va desfășura sâmbătă, 21 septembrie a.c., în două locații montane extrem de apreciate și vizitate de turiști: zona lacului Tarnița și localitatea Măguri Răcătău. 

Salvamontiștii îndeamnă turiștii la promovarea unui comportament civic şi ecologic în vederea conservării în condiţii optime a bogăţiilor din arealele naturale ale ţării, astfel încât un număr cât mai mare de cetăţeni să se bucure de frumuseţile întâlnite aici.

Comentarii Facebook