Accidentul de pe 1 Decembrie 1918, descris de polițistul care a făcut ancheta: Victimele au 80 de ani VIDEO

 

Inspectorul Sergiu Iurian, din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca, a explicat cum s-a produs accidentul de miercuri seara, de pe strada 1 Decembrie 1918.

 

Din primele cercetări am stabilit faptul că conducătorul autoturismului marca Renault circula dinspre strada Miraslău spre strada Giuseppe Garibaldi, ajungând la această trecere pentru pietoni opturată fiind vizibilitatea de un autoturism care circula pe banda a doua în fața sa, nu a observat că pe această trecere de pietoni erau angajați în traversarea regulamentară a străzii doi pietoni, soț - soție, în varstă de aproximativ 80 de ani. Șoferul a încercat o manevră de evitare prin dreapta a autoturismului, dar i-a surprins și accidentat grav pe cei doi, după care a intrat în derapaj, a pătruns pe contrasens, a tamponat autoutilitara Fiat și s-a oprit în gardul imobilului de mai jos.

 

Din primele cercetări am stabilit că acest conducător auto nu a respectat o regulă elementară și anume acordarea priorității persoanelor angajate în traversarea străzii, marcată regulamentar”, a declarat inspectorul Sergiu Iurian, inlocuitorul șefului Biroului Rutier Cluj-Napoca.

 

Poliția a fost acuzată de martori că a ajuns cu 25 - 30 de minute după producerea accidentului.

 

Accidentul de pe 1 Decembrie 1918, relatat de un martor ocular: Răniții au stat 24 de minute pe carosabil, fără mișcare

Comentarii Facebook