Accident în Florești, în zona Oncos! O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni

 

Un nou accident de circulație s-a produs în Florești, pe DN 1, în zona Oncos.  

 

O femeie a fost lovit de un camion, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. 

 

Medicii au preluat victima și au dus-o la spital. Traficul este afectat. 

 

Problema traficului din Florești este una dintre cele mai dureroase pentru oameni. 

 

Primarul comunei, Horia Șulea, a explicat care este situația pentru fluidizare: ”Avem adjudecata licitația privind “Execuție lucrări și servicii de întreținere conform caietului de sarcini și proiectului tehnic în cadrul: Dirijarea circulației auto și pietonale prin intermediul unor semafoare rutiere în 3 intersecții și în 3 treceri pietonale amplasate pe DN1 și servicii de întreținere/revizii și intervenții la instalațiile de semaforizare din 6 intersecții/treceri pietonale”. Asteptam un aviz de la IGPR si in aprox 2 saptamani e montat sistemul. Cerem insistent, de mai bine de 16 luni, de la CNADNR/DRDP montarea a 2 sensuri giratorii. Ei, administratorul DN1, singurul in masura sa avizeze, proiecteze si execute lucrari pe DN, se fac ca nu aud. Le-am face noi, daca ne-ar ceda administrarea sectorului DN1 din Floresti. Dar nu vor. Vad ca nu se obosesc nici in refacere marcaje rutiere, nici legat de intretinere rigole, nici legat de fluidizare trafic alaturi de Politia rutiera. Apropos… pe drumurile comunale, cum ati vazut, o trecere de pietoni s-a putut face in 2 zile. Pentru ca administratia locala e administratorul acelui drum!

 

Anul acesta, centura de pe Nord, iese din garantie, iese din controlul UE privind destinatia de drum de exploatatie agricola, si il vom asfalta si largi putin unde e nevoie.

 

Avem acel drum de fuga spre Metro si Polus, pe partea de Sud, cu bucata asfaltata din dreptul blocurilor de sus, de pe V Garbaului. Un simplu drum comunal realizat decent in 2 saptamani, care face legatura dintre partea de Sud a Florestiului cu Metro si Polus si artera DN1

 

Si, clar, anul acesta vom avea si licitatia pentru Centura de SUD. Posibil chiar sa inceapa lucrarile. Desi, sa ne intelegem, este o situatie halucinanta, in care administratia locala este lasata de izbeliste de Guvern, lasata sa rezolve singura o problema REGIONALA, cu impact pe artera EUROPEANA de acces a Romaniei spre Occident. Ca sa nu mai vorbim si de aspectul de siguranta nationala. Dar, acesta este respectul actualului Guvernului fata de floresteni”, scria Șulea pe Facebook, într-o dare de seamă postată în 4 august.

Comentarii Facebook