Miercuri 30 Noiembrie

Accident grav pe strada Gârbăului, Florești. O tânără a rămas încarcerată, iar un tânăr se afla în stare gravă, întins pe asfalt, la sosirea echipajelor


Un accident rutier a avut loc duminică, 5 iunie, pe strada Gârbăului din localitatea Florești. Mașina în care se aflau mai mulți tineri a ieșit de pe carosabil și a rămas blocată într-un șant. O tânără a rămas încarcerată în autoturismul avariat în timp ce un alt tânăr se afla întins pe carosabil în stare gravă în momentul în care au ajuns echipajele SMURD. 

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca și Garda Aghireșu au intervenit în această seară pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor calificat mai multor tineri, după ce autoturismul în care circulau a ieșit în afara părții carosabile. 

Astfel au fost dislocate pe strada Valea Gârbăului din localitatea Florești o autospecială cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și două echipaje SAJ”, au declarat reprezentanții ISU Cluj.

accident gârbau 1.jpg

O tânără a rămas încarcerat, iar un alt pasager a avut nevoie de îngrijiri medicale urgente, după ce a fost găsit de către paramedici întins pe asfalt

La fața locului salvatorii au găsit autoturismul răsturnat în șanțul pentru colectarea apelor pluviale, înăuntrul căruia se afla blocată o tânără, care prezenta multiple traumatisme, și un tânăr întins în afara mașinii, care, de asemenea, prezenta politraumatisme. Ambii erau conștienți și cooperanți”, au mai comunicat autoritățile.

Au fost efectuate manevre pentru descarcerarea tinerei din autoturism, concomitent cu acordarea asistenței medicale tânărului aflat în stare gravă, precum și pentru încă alți doi tineri care au fost implicați în accident. În total au fost consultate de către echipajele SMURD și SAJ cinci persoane, dintre care patru au fost transportate la spital în stare de conștiență și cooperante”, au explicat autoritățile clujene.

Comentarii Facebook