Accident grav la Colegiului Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca! O fată de 13 ani a căzut de la înălțime


Pompierii din Cluj-Napoca au intervenit în urmă cu puține momente pentru a oferi sprijin unei minore căzute de la înălțime în proximitatea Colegiului Național „George Coșbuc". 

Din primele informații, minora de 13 ani, conștientă și cooperantă, a fost transportată la spital de către un echipaj SAJ. La fața locului s-a deplasat o autospecială.

Evenimentul a avut loc în urma cu puțin timp. Minora a fost găsită în lateralul clădirii Colegiului George Coșbuc. Împrejurările în care s-a produs acest eveniment nu sunt cercetate de către noi.”, transmite ISU Cluj. 

Polițiștii clujeni cercetează cazul

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 10.05, polițiștii au fost sesizați despre faptul că la Colegiul Național „George Coșbuc” din municipiul Cluj-Napoca, o persoană ar fi căzut de la un etaj al clădirii.

Din primele date, polițiștii au constatat că este vorba despre o elevă în vârstă de 13 ani, care ar fi căzut de la etajul 3, aceasta fiind găsită în proximitatea clădirii.

Tânăra a fost transportată la o unitate medicală pentru investigații de specialitate. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi clarificate toate împrejurările în care s-a produs evenimentul.”, anunță IPJ Cluj.

Copila căzută a urcat singură pe pervazul de la geamul clasei, de unde a căzut

Se vede pe camera de la sala de clasă ce s-a întâmplat. Colegii ei au plecat la Muzeul de Mineralogie și Roci de la UBB. Fetița apare pe imaginile surprinse de camera de supraveghere din sala de clasă”, a precizat directorul Colegiului Național ”George Coșbuc, Horațiu Bota Popa, pentru Știri de Cluj.

Acesta a spus că elevii sunt acum în Săptămâna Altfel și diriginta, alături de profesorul de geografie, a programat această vizită la Muzeu. 

Și-au dat întâlnire în fața școlii, iar fetișa de 13 ani a lipsit la apel. Colegii ei au spus că au văzut-o în școală, iar diriginta a sunat-o pe elevă pe telefonul mobil. A sunat de două ori, dar nu a răspuns. Grupul de elevi a plecat spre Muzeu, iar ulterior medicul școlii m-a sunat că o fetiță a picat de la etajul al treilea pe o copertină din cupru iar de acolo pe iarbă, de la încă un metru. Am sunat la 112 și fetița a fost preluată de SMURD”, a precizat directorul Horațiu Bota Popa.

Directorul a verificat imaginile pentru a vedea ce s-a întâmplat. ”Nu putem să ne pronunțăm dacă a alunecat sau ce s-a întâmplat. 

Pe imagini se vede cum a urcat pe pervazul geamului de două ori. O dată a coborât și a mers la telefon, unde a dat niște mesaje, iar apoi s-a urcat pe geam și nu se știe ce s-a întâmplat”, a mai spus directorul Colegiului. Cert este că a doua oară fetița a căzut în gol, fără a se ști dacă s-a aruncat sau a alunecat. ”Acest lucru îl va stabili ancheta poliției.

Eu pot vorbi numai despre cele constatate de noi. Fetița nu avea ce căuta în clasă. Ea trebuia să fie alături de cei aproape 30 de colegii ei”, a mai spus directorul Horațiu Bota Popa.

Comentarii Facebook