Cum se pun bordurile pe strada Traian, din Cluj-Napoca. Locuitorii au nevoie de scări pentru a intra în curți FOTO


Mai mulți clujeni se plâng de lucrările de renovare a străzii Traian, din Cluj-Napoca, în special de lucrările de amplasare a bordurilor.

Aceștia susțin că execuțiile sunt prost realizate, iar din cauza acestora nivelul trotuarului a fost înălțat considerabil față de cum era până acum, iar pentru a avea acces în gospodărie, cetățenii susțin că acum au nevoie de scări.

De 2 sapt si mai bine se executa un program de Bordurare la 2 capete ( cu bordura marginala la strada si cu bordura interna catre case ) , pe strada Traian din Cluj , creand prejudicii multe celor care locuiesc in casele de aici. Bordurile au inaltat strada cu mult si apar denivelari badite fata de curtile oamenilor , cam cu aproape 30 cm , ceea ce face grea , intrarea persoannelor in imobile, din cauza spatiului de tot 30 cm pana la porti in unele locuri, ca si a faptului ca este nevoie de trepti , ca sa ai acces in locuita ta acuma. Masinile nu pot iesi sau intra fara zdruncinari sau dereglari pe dedesubtul lor si de la Bordura interna. Se va aduna apa mereu din cauza bordurilor in curti sau imobile si vom avea curand si igrasii in case, ca nu este facut sau prevazut nimica, pentru izolatii in activitatea efectuata pe strada inca ( bitum etc. dupa regula din cosntructii cumva).

Nu stim cine a avizat acest proiect si cum este el intial creat, dar ce s-a realizat este dezastruos si fara asemanare mondiala constructiva, credem asta cu convingere deja. Premiera este de ras , numai ca pentru NOI cei de pe str Traian in multe situatii, este doar de plans asa .

Inainte strada a fost modernizata de curand si arata bine si eram alinaiti toti si nu aveam denivelari de la strada la curte, iar acuma ne trebuie panta in curte si trepte deja , ca sa putem intra sau sa iesim la nevoie din case, pana si cu piciorul deja. In plus s-au distrus multe camine de apa, care zac de atata vreme nereparate de constructor totusi. Daca sunt scurgeri asa de apa potabila, cine le va plati factura?

Munca aceasta credem ca este platita din banii cotribuabilor, adica a noastra , numai ca nu este si in folosul cuiva asa . Spatiul creat intre bordura 2 si curti - case, va transforma dupa aceasta activitate , poate si o alee, in care sa punem rond de flori , sau va fi debarasator de gunoi , dupa diverse necesitati la o adica in mintea construtorului inca?”, ne-a relatat o cititoare Stiri de Cluj, care locuiește pe strada respectivă

Nu vedem justificata "bordureala" a 2 -a deci , cum nu este logica nici atata inaltare stradala facuata asa, deranjanta in plus pana si aspectului stradal, cat nici agresiunea la care trebuie asa sa fim supusi acum atatia semeni deja , prin aceasta munca atat de prost executata si cu un randamant constructiv stradal prost creat in in fapt clar si vizibil pana si cu ochiul liber de oricine as . Arata a bataie de joc si nu a munca de specialist ceva. Este de neimaginat sa vezi in perimetrul central , asa ceva si inca sub semnatura unui constructor totusi !!!!

Cetatenii sunt consternati si unii si-au ridicat aceste borduri individual deja afara , fara nici un aviz de accept cumva, timp in care la altii constructorul, nici nu le-a puse cumva inca , creand diferentieri vadite intre imobile astfel pe tronsonul stradal , vadit deja acuma.

Intrebarea este cine plateste asa munca efectuata si mai ales cine va renova in final dezastrul acesta de trotuar, borduri, pavaj etc, care negresit nu pot fi avizate asa , sau preluate nici o receptie noramala dupa proiect de nimeni si nicaieri in lumea asta?????

Credeti-ne ca asa, nu mai putem sta linistiti, sau sa acceptam" creatia constuctiva " unicat desigur de pe acest mapamond , existent la vedere in actuala str. Traian, pretinsa in renovare curenta!!!!!

Munca acesta derizorie si total prost executata de constructor, credam ca ar trebui imputata realizatorilor ei si adusa rapid o echipa competenta ca lucru si finalitate de lucrare deja, In faza actuala numai altii, sau somati actualii la luctu corect eventual , vor putea lucra numai cu demintate profesionala , in strada Traian , aflata intr-un oras de vaza urbei noastre, strada aflata chiar in perimetrul central al Clujului inca.”, mai spune clujeanca.

Comentarii Facebook