Accident evitat la limită în Cluj. Un șofer a „țâșnit” de după un autobuz pe șoseaua Gherla-Cluj-Napoca - VIDEO


Accidentele frecvente pe Șoseaua Dej-Gherla-Cluj nu sunt un motiv bun pentru unii șoferi să fie mai cumpătați în trafic. O depășire la limită a avut loc în trafic sâmbătă după-amiază, 5 februarie, pe șoseaua Gherla-Cluj-Napoca, în zona localității Livada. Momentul a fost înregistrat cu o cameră de bord.

În imagini se observă cum un șofer extrem de grăbit, care circula cu un autoturism spre Gherla, a țâșnit la un moment din spatele unui autobuz care îl preceda. Șoferii care circulau din sensul opus s-au tras la o parte în ultimul moment, ca să facă loc grăbitului care încălca regulile de circulație. Cel puțin două mașini au virat puternic dreapta și chiar au ieșit de pe sensul lor de mers, pe acostamentul consolidat, pentru a evita o coliziune, notează gherla.info.

Traseul Dej-Gherla-Cluj este cunoscut pentru numărul și gravitatea accidentelor produse. În pofida acestui lucru, șoferii care circulă pe acest drum subliniază că văd zilnic astfel de situații în trafic. 

Potrivit noului Cod Rutier au fost înăsprite pedepsele pentru depășire ilegală. Dacă până acum, șoferii rămâneau fără permis pentru 30 de zile, conform noului Cod Rutier, cei care încalcă aceste reguli nu vor avea dreptul să conducă timp de două luni.


Comentarii Facebook