Absolventii UMF protesteaza la Cluj si cer organizarea examenului de Rezidentiat: Nu vrem sa plecam - VIDEO


Circa 200 de absolventi ai UMF Cluj protesteaza la Cluj si cer organizarea examenului de Rezidentiat. Tinerii spun ca nu vor sa plece din țara.

Absolvenții s-au adunat pe Bulevardul Eroilor, la ora 17.00, și au afișat pancarte, scandând lozinci prin care își exprimă nemulțumirea față de neorganizarea examenului de rezidențiat la timp. ”Am dori puțin respect / În acest sistem defect / Noi am vrea să facem bine / Dar politica ne ține”, scria pe una dintre pancarte.

Un absolvent a venit cu copilul la protest, iar pe cărucior era pusă o pancartă cu mesajul: ”Tata vrea să fie rezident!”.

Vrem să se definitiveze situația noastră. Avem nevoie de predictibilitate pentru ne face planurile pentru mai departe. Trebuie să știm când putem susține examenul. Cerem factorilor de decizie să încerce să găsească o soluție pentru noi ca să nu depindem de semnătura unei persoane. Acest examen se știa că trebuie organizat de multă vreme și avem nevoie de se stabilească o dată clară. În loc să folosim timpul pentru a studia, ne vedem în situația de a cere o dată clară pentru examen. Nu este normal. Ne vedem umiliți și amânați la nesfârșit”, a spus reprezentantrul absolvenților.

Acesta a spus că nu vrea să se ajungă ca absolvenții să plece din țară. ”Mulți dintre colegii noștri, în această incertitudine, se gândesc să plece în altă țară pentru a putea profesa. Noi ne dorim să avem posibilitatea de a munci în această țară, dar acest lucru nu se poate face fără examenul  de rezidențiat”, a mai spus acesta.

Ultima dată vehiculată pentru organizarea acestui examen este 8 decembrie. 

Comentarii Facebook