A murit cel mai cunoscut medic pediatru din Cluj. Profesorul Nicolae Miu a încetat din viață la 81 de ani

După o viață dedicată vindecării copiilor, profesorul Nicolae Miu a încetat astăzi din viață la varsta de 81 de ani.  A avut o carieră de peste 50 de ani, în care aproape ca nu este familie din Cluj care să nu fi mers cu copilul măcar o dată la o consultație. A fost probabil cel mai cunoscut medic pediatru din Cluj. 

Apreciat atât de părinții clujeni, cât și de colegi, profesorul Miu a pregătit mulți alți tineri pediatri. Unii dintre ei au transmis mesaje emoționante pe rețelele de socializare, în urma dispariției acestuia.

Mesaje de condoleanțe și omagii au fost transmise de foști studenți în urma trecerii în neființă a profesorului Nicolae Miu

Iată doar unul dintre acestea, transmis de Lucica Cinezan, medic primar pediatru la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca


”Omagiu Profesorului meu

Azi este o zi tristă.
O etapă, un capitol din viața și evoluția noastră ca medici se încheie.
Dl.Profesor Miu nu mai este printre noi.
Ca unul din foștii elevi, îmi exprim recunoștința pentru ce a însemnat pentru noi, pentru investiția nepretuită pe care a avut-o asupra noastra ca specialiști în pediatrie
Ne-a insuflat plăcerea diagnosticului diferențial, emulația celui mai bun clinician, apetența căutării și a studiului atent și informat. Avea darul de a descoperi discipoli talentați, strălucitori pe care îi iubea și îi canaliza pe drumul cel mai potrivit, azi medici consacrați și profesioniști. A clădit o școală de pediatrie - gastroenterologie solidă, a sădit generațiilor întregi de pediatri dragostea pentru această nobilă specialitate. Iubea copiii și adora adolescenții cu fervoarea și frumusetea lor.
Efervescent, strălucitor, spirit cultivat și erudit, meloman, iubitor de muzica, ne-a încântat ani la rând cu cele mai frumoase Regaluri de pediatrie în diminețile de joi , cu prezentări magistrale urmate de muzică clasică și de sublimă emoție.
Avea caldura unui mentor bun, dar exigent, ne investea cu responsabilitate devreme, eram medici tineri și entuziaști și era frumos.
Personalitate de falnic brad, avea umor spumos și caldura continuă a unui bonom.
A salvat viețile multor copii, azi adulți care depun mărturie vie de recunoștință.
Și-a dedicat viața pe altarul pediatriei.
Zâmbetul cald, vocea baritonal impunătoare, albastrul infinit al ochilor , oratoria suplă , spontană și debordanța ideilor ne vor rămâne întipărite în suflet pentru întreaga viață!
Dumnezeu să îl odihnească în Iubirea Veșnică pe Profesorul nostru drag -Dl Profesor Nicolae Miu!
Etern Omagiu și recunoștință ! Condoleanțe familiei îndurerate!”



Comentarii Facebook